logo-print

Strategic Area Smart Mobility

Half miljoen euro voor samenwerking met China

• 05 februari 2013

De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek NWO heeft bijna een half miljoen euro toegekend aan twee onderzoeksgroepen van de TU Eindhoven voor projecten die zij samen uitvoeren met Chinese collega’s. De National Natural Science Foundation of China NSFC financiert voor beide projecten de Chinese onderzoekers. In totaal werden zeven projecten gefinancierd; de andere 5 projecten werden toegekend aan onderzoekers van de TU Delft, de Vrije Universiteit, en de Universiteit Utrecht.

Prof. Harry Timmermans (Built Environment) gaat met collega’s van de Beijing University of Aeronautics and Astronautics werken aan het integreren van microsimulaties van verkeerstromen met dynamische verkeersallocatiemodellen. Hiermee beogen de onderzoekers een compleet inzicht te verschaffen in hoe reizigers keuzes maken tussen verschillende vormen van vervoer en hoe die keuzes zijn te beïnvloeden.

Prof. Jan Fransoo (Industrial Engineering) gaat met collega’s van de Tsinghua University in Beijing werken aan het modelleren en optimaliseren van distributielogistiek in megasteden. Hierbij richten zij zich in het bijzonder op de toelevering naar kleine winkeltjes in steden met meer dan tien miljoen inwoners, zoals die in China en andere snel groeiende economieën veel voorkomen.

Beide projecten sluiten goed aan bij de ambitie van het TU/e Strategic Area Smart Mobility waar wordt beoogd om op een slimme manier oplossingen te bedenken voor maatschappelijke problemen op het gebied van personen- en goederenvervoer. Middels deze projecten wordt de expertise van de TU/e ook in China nadrukkelijk zichtbaar.

Interessante links

Lezing prof. Jan Fransoo, Industrial Engineering