Studeren

Ontwerpersopleidingen

Ben jij een afgestudeerde young professional of ben je op dit moment een master op een technische universiteit aan het afronden? Ben je geïnteresseerd in technologisch ontwerpen en wil je graag je kansen op de arbeidsmarkt vergroten? Ben je expliciet op zoek naar een carrière in de industrie of het bedrijfsleven? Dan zijn de tweejarige post-master technologische ontwerpersopleidingen van de TU/e misschien wel wat voor jou!

Wat houdt een ontwerpersopleiding in?

De ontwerpersopleidingen zijn tweejarige, betaalde opleidingen op het gebied van technologisch ontwerpen. Na het behalen van je mastertitel van een technologische opleiding en een strenge selectie kun je een ontwerpersopleiding volgen. De opleidingen leiden tot de graad Professional Doctorate in Engineering.
Tijdens de opleiding vergroot je je technologische kennis, maar leer je deze ook toe te passen in de praktijk. Daarnaast werk je aan je professionele vaardigheden om je carrièrekansen te vergroten.
Net als bij een promotie krijg je de status van TU/e-werknemer. Je mag rekenen op salaris en uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden.

Wat is de meerwaarde van een ontwerpersopleiding?

Met het aanbieden van de technologische ontwerpersopleidingen speelt de TU/e in op een behoefte van de Nederlandse hightech industrie. Zij heeft behoefte aan ervaren ontwerpers, die in staat zijn om complexe nieuwe producten en processen te ontwerpen. Ontwerpers die innovatieve oplossingen bedenken.

Met een mastertitel beschik je weliswaar over de nodige theoretische basis, maar ruime praktijkervaring ontbreekt nog. Tijdens de ontwerpersopleiding doe je juist praktijkervaring op, waardoor je zeer gewild bent bij bedrijven.

Waaruit bestaan de twee jaar?

De ontwerpersopleidingen bestaan uit twee delen. Je volgt eerst een jaar vervolgonderwijs ter voorbereiding op een grote ontwerpopdracht. De ontwerpopdracht duurt vervolgens acht tot twaalf maanden. Onder begeleiding van ervaren professionals participeer je in een grootschalig, multidisciplinair project in een vooraanstaand bedrijf. De afgelopen jaren hebben PDEngs van de TU/e uitdagende banen gevonden bij (inter)nationale bedrijven als Philips, ASML, TNO, Shell, Ericsson en Akzo Nobel.

3TU.School for Technological Design, Stan Ackermans Institute

De ontwerpersopleidingen worden verzorgd onder de vlag van 3TU.School for Technological Design, Stan Ackermans Institute. Het instituut opereert sinds medio 2006 en is een gezamenlijk initiatief van de drie technische universiteiten in Nederland: Technische Universiteit Delft, Technische Universiteit Eindhoven en Universiteit Twente.

Reageren / Contact

Studeren
T:
040 - 247 4747
E:
studeren@tue.nl