logo-print

Studeren

Van hbo naar wo

De Technische Universiteit Eindhoven biedt hbo'ers diverse mogelijkheden tijdens of na hun studie. Zo is het mogelijk om tijdens je (Fontys) hbo-opleiding een excellentieporgramma op de TU/e te volgen.

Ook kun je na het behalen van je hbo-diploma kiezen voor een masteropleiding aan de TU/e. Je wilt bijvoorbeeld later wetenschappelijk onderzoek gaan doen, je verder verdiepen in een specifiek gebied, of je carrièrekansen vergroten.

Je hbo-diploma geeft je echter niet direct toegang tot een masteropleiding aan de TU/e. Om met een hbo-diploma toegelaten te worden tot een masteropleiding aan de TU/e zijn er twee mogelijkheden. Je kunt een schakelprogramma volgen, of een TU/e-excellentieprogramma eventueel aangevuld met een verkort schakelprogramma.

Hbo-schakelprogramma

Een schakelprogramma is bedoeld om op het wetenschappelijk niveau van een TU/e-bachelor te komen. Over het algemeen bestaat het hbo-schakelprogramma uit tweede- en derdejaars bachelorvakken. De meeste masterprogramma's hebben een schakelprogramma met een omvang van 30 ECTS, de omvang van het programma varieert echter per masteropleiding. Na het succesvol afronden van het schakelprogramma kun je als hbo-student instromen in een tweejarige masteropleiding aan de TU/e.

Basiswiskunde

Wil je na je hbo-opleiding het hbo-schakelprogramma gaan volgen? Dan kun je ervoor kiezen om voorafgaand aan het hbo-schakelprogramma de cursus Basiswiskunde te volgen. Omdat het wiskundeniveau op de TU/e hoog ligt, biedt de TU/e deze cursus samen met verschillende hbo-instellingen aan.

Reageren / Contact

Onderwijs en Studenten Service Centrum
T:
040 - 247 4747
E:
STU@tue.nl

Interessante links