logo-print

Technische Natuurkunde

Invulling van de bachelor

Een bacheloropleiding duurt 3 jaar van elk 60 ECTS, in totaal dus 180 ECTS.
Van deze 180 ECTS vormt de 'major' ruim de helft: 95 ECTS.
De andere 85 ECTS is de verzameling van basisvakken en keuzevakken.

Het eerste jaar

Vakkenoverzicht 1e jaar (klik om te vergroten en ESC om terug te keren)

In het eerste jaar begin je met inleidende vakken in de natuurkunde en wiskunde. Deze vakken zijn bedoeld om je klaar te stomen voor de stap naar het universitaire onderwijs en om je een overzicht te bieden van wat er nog komen gaat in je bachelor. Het aantal contacturen is 24 uur per week.
Na de inleidende vakken begin je met het bestuderen van de ‘klassieke’ natuurkunde van vóór eind 19e eeuw. Deels zal er voortgebouwd worden op de al bekende VWO-stof, zoals bij mechanica 1&2 en elektromagnetisme 1&2. Wel worden deze vakgebieden op een abstracter niveau behandeld dan je waarschijnlijk gewend bent. Daarom moet je wiskundekennis flink worden uitgebreid. Dit gebeurt in vakken als Calculus.
Tenslotte houd je je bezig met practica en je eerste OGO (Ontwerpgericht Onderwijs) project, waarin je leert om met een groep studenten zelfstandig aan een op de praktijk gericht onderzoeksproject te werken.

Het tweede jaar

Vakkenoverzicht 2e jaar (klik om te vergroten en ESC om terug te keren)

In het tweede jaar ga je je verdiepen in optica, thermische fysica en je start met de inleiding in quantumfysica. In de wiskunde verdiep je je opgedane kennis met voortgezette calculus en het vak lineaire algebra en differentiaalvergelijkingen. Uiteraard ga je experimenteren met de aangeleerde theorie. Je gaat uitgebreid kiezen uit de aangeboden keuzepakketten zoals je verder op de website kunt lezen.

Het derde jaar

Vakkenoverzicht 3e jaar (klik om te vergroten en ESC om terug te keren)

In het derde jaar krijg je veel natuurkundevakken in de major Technische Natuurkunde, dat zijn o.a. transportfysica en toegepaste quantumfysica.  In dit laatse jaar van de major ga je een stage doen, je Bachelor eindproject (BEP).

In je BEP draai je een tijdje als junior onderzoeksmedewerker mee in één van de onderzoeksgroepen van de faculteit.
Enkele voorbeelden van Bachelor eindprojecten zijn binnenkort hier te vinden.

Reageren / Contact

Leijten, M.W.J.M.
T:
040 - 247 4415
E:
M.Leijten@tue.nl