logo-print

Over de universiteit

TU/e Science Park

Technologisch hart van Nederland

De Technische Universiteit Eindhoven bevindt zich midden in Brainport Eindhoven, hét technologisch hart van Nederland. Daar vinden we ook de High Tech Campus, de creatieve broedplaats Strijp-S, en de Automotive Campus.

 

 

Veelzijdige campus

De TU/e-campus is allereerst een universiteitsterrein, maar ook de thuisbasis voor veel andere partijen. De universiteit wil dat zichtbaar maken en meer ruimte bieden voor die partijen. Dit betekent meer openheid naar de stad, een compacte, eigentijdse, groene campus, meer kansen voor ondernemers, een betere plek voor het technisch hbo-onderwijs en meer ruimte voor studentenhuisvesting.

TU/e Science Park

De TU/e heeft in nauw overleg met de gemeente Eindhoven een ontwikkelings-visie opgesteld voor het terrein en er een passende naam aan gegeven: TU/e Science Park.

TU/e Science Park wordt een aantrekkelijke ontmoetingsplaats voor studenten, onderzoekers, en ondernemers, met uitstekende faciliteiten en voorzieningen. Het wordt een open en groen terrein als 'hotspot' voor technisch onderwijs en onderzoek, met veel innovatieve bedrijvigheid. Dit alles met de sfeer van een stadspark, dicht bij het centrum.

TU/e Science Park: studeren, wonen en ondernemen in het groen.