logo-print

Universiteit

Faculteiten van de TU/e

De Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) heeft negen faculteiten. Elk met haar eigen opleidingen en expertise.

Faculteit Biomedische Technologie

Faculteit Biomedische Technologie: Where engineers improve Healthcare. De faculteit verzorgt onderwijs en onderzoek binnen de biomedische technologie.

Faculteit Bouwkunde

De faculteit Bouwkunde draagt met haar onderwijs en onderzoek bij aan het verbeteren van de gebouwde omgeving.

Electrical Engineering

De faculteit Electrical Engineering is onderzoekgericht en ontwerpgebaseerd en biedt een uitstekende academische omgeving voor het opleiden van jongeren.

Industrial Design

At the Department of Industrial Design we design products and services that enable us to make optimal use of our environment and interact with it.

Industrial Engineering & Innovation Sciences

Industrial Engineering & Innovation Sciences: op maatschappelijk verantwoorde wijze maximaal rendement halen uit technologische ontwikkelingen.

Scheikundige Technologie

De faculteit focust op specifieke gebieden in de scheikunde en scheikundige technologie die relevant zijn voor toekomstige maatschappelijke behoeften.

Technische Natuurkunde

De faculteit Technische Natuurkunde richt zich op het analyseren en verklaren van natuurverschijnselen en het ontwikkelen van nieuwe technologie.

Werktuigbouwkunde

Werktuigbouwkunde richt zich op het ontwerpen, analyseren, verbeteren en fabriceren van nieuwe producten en processen en van de materialen daarvoor.

Wiskunde & Informatica

De Faculteit Wiskunde en Informatica is gespecialiseerd in ingenieurs-wetenschappen en technologie en onderhoudt goede contacten met de industrie.