logo-print

april 2014

Bert Meijer benoemd tot Akademiehoogleraar KNAW

• 24 april

De KNAW benoemt Bert Meijer tot Akademiehoogleraar. Hij krijgt een miljoen euro om vrij te besteden aan wetenschappelijk onderzoek.

Hightechsystemen centraal op 58e Dies Natalis

• 23 april

De TU Eindhoven markeert zijn 58e verjaardag met de lancering van het nieuwe onderzoekscentrum High Tech Systems Center (HTSC).

‘Bahrain World Trade Center staat precies verkeerd om’

• 23 april

Dat stelt prof.dr.ir. Bert Blocken in de eerste MOOC (Massive Open Online Course) van de TU Eindhoven, die aanstaande maandag van start gaat.

130 meiden ontdekken bètawetenschap en techniek tijdens Girlsday

• 22 april

Op donderdag 24 april maken zo'n 130 meiden kennis met bètawetenschap, techniek en ICT tijdens de landelijke Girlsday op TU/e.

Dubbele promotie primeur voor Industrial Design

• 15 april

Vandaag promoveerden Michel Peeters en Carl Megens samen op hun onderzoek aan de faculteit Industrial Design - een primeur voor deze faculteit.

Rint Sijbesma in Science met artikel over nieuw soort kunstrubber

• 15 april

Kunstrubber dat niet alleen elastisch is, maar ook heel sterk. Onderzoekers van ParisTech, DSM en TU/e-prof. Rint Sijbesma publiceren erover in Science.

Millennium Technology Prize voor 'distinguished professor' TU/e

• 9 april

Stuart Parkin, 'distinguished professor' van de TU/e, heeft de Millennium Technology Prize gewonnen, één van 's werelds grootste technologieprijzen.

Stevige impuls voor energieonderzoek

• 7 april

TU/e en Stichting FOM ondertekenden op de technologiebeurs Hannover Messe een contract voor een nauwe samenwerking op het gebied van energieonderzoek.

Cum laude voor promotie over controle op ultrasnel magnetisme

• 4 april

Sjors Schellekens is gisteren cum laude gepromoveerd op twee nieuwe manieren om magnetische eigenschappen van een materiaal te manipuleren.

TU/e opgeschrikt door dodelijk incident

• 3 april

Op de campus van de TU/e is vanochtend een persoon aangetroffen op het dak van een loopbrug. Politie-onderzoek wijst uit dat het om een suïcide gaat.

Eerste TU/e Fellows benoemd

• 2 april

Het College van Bestuur van de TU/e heeft tien personen benoemd tot TU/e Fellow.