logo-print

Over de universiteit

Bereikbaarheid TU/e-campus

De campus van de Technische Universiteit Eindhoven ligt in het centrum van Eindhoven, op tien minuten loopafstand vanaf NS-station Eindhoven. Op de compacte groene campus bevinden zich niet alleen alle universiteitsgebouwen, maar ook bedrijven, onderzoeksinstellingen en het Studentensportcentrum. De meeste gebouwen zijn via loopbruggen met elkaar verbonden.

Bezoekadres
Technische Universiteit Eindhoven
Den Dolech 2
5612 AZ Eindhoven
T: +31 (0)40 247 9111
E: cec@tue.nl 

Postadres
Technische Universiteit Eindhoven
Postbus 513
5600 MB Eindhoven

Routebeschrijving

Trein
NS-station Eindhoven, perron af, rechtsaf en via de uitgang aan de noordzijde naar het busstation. Loop 25 meter schuin naar rechts en u ziet de universiteitsgebouwen liggen op enkele minuten loopafstand. Steek bij de verkeerslichten over en volg het golvend voetpad naar de TU/e-campus.

Het pad aan de rechterzijde van de campus, de Prof. Dr. Dorgelolaan, is geschikt voor rolstoelgebruikers.

Auto
Vanaf alle autosnelwegen naar en rond Eindhoven (A2, A50, A58, A67 en A270) kunt u de richting Centrum op de ANWB-wegwijzers blijven volgen, tot Universiteit staat aangegeven. Op de campus kunt u tegen betaling parkeren.

Bekijk de routebeschrijvingen.

Plattegrond

Bekijk de plattegrond van de TU/e-campus.

Werkzaamheden op de TU/e-campus

De huisvestingsplannen van de TU/e om te komen tot een moderne campus in 2020 brengen momenteel en ook de komende jaren veel werkzaamheden op de campus met zich mee.

Hier vind je de laatste informatie over werkzaamheden op de campus.

Parkeren op de TU/e-campus

De TU/e hanteert een nieuw parkeerbeleid. Om het autogebruik terug te dringen is er op de TU/e-campus betaald parkeren. We stimuleren om met het openbaar vervoer te komen. De TU/e ligt op zo'n 8 minuten loopafstand van het station.

Voor de gasten die met de auto komen is er meestal nog vrije parkeerruimte achter gebouw Traverse (parkeerplaats P3 op de plattegrond.

Meer informatie over parkeren op de campus vind je hier.

Fietsparkeren

Bezoekers die met de fiets naar de TU/e-campus komen, kunnen hun fiets in de aanwezige (overdekte) fietsenstallingen stallen. De fietsenstallingen staan aangegeven op de plattegrond.

Rolstoeltoegankelijke gebouwen

De gebouwen van de TU/e zijn toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Bij de ingangen van de gebouwen zijn invalidenparkeerplaatsen. De gebouwen zijn voorzien van invalidentoiletten.

Speciale voorzieningen voor slechthorenden

Voor slechthorenden zijn er in een aantal college- en vergaderzalen ringleidingen aangebracht:

  • Auditorium: Blauwe Zaal en Senaatszaal
  • Traverse: Dorgelozaal
  • IPO-gebouw: colloquiumzaal en vergaderzalen 0.11 en 2.02

Speciale voorzieningen voor slechtzienden

Voor slechtzienden is er in de Centrale Bibliotheek een TV-leesloep aanwezig.