logo-print

Nieuws en Pers

Keuzegids 2013: TU Eindhoven beste technische universiteit

  • 04 december 2012

De Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) komt als beste technische universiteit van Nederland uit de bus in de vandaag verschenen Keuzegids Universiteiten 2013. De TU/e staat voor het negende jaar op rij op de eerste plaats. Vijf bacheloropleidingen krijgen het predicaat ‘beste in hun categorie’.

De TU/e-opleidingen Biomedische Technologie, Technische Innovatiewetenschappen, Technische Bedrijfskunde, Industrial Design en Technische Informatica staan allemaal op de eerste plek in hun eigen categorie.

Over Technische Innovatiewetenschappen zegt de gids: “De bèta-beleidstudies herbergen niet de meest enthousiaste studenten. Een duidelijke uitzondering is technische innovatiewetenschappen in Eindhoven. De deskundigen zijn vol lof en de studentenoordelen bevestigen dat dit een studie is van hoge kwaliteit. Vooral de aandacht voor wetenschappelijke vaardigheden zoals het kritisch beoordelen van informatie en onderzoeksvaardigheden, wordt gewaardeerd.”

Industrial Design scoort onder andere hoog vanwege het uitblinken in praktijkgerichtheid. Technische Informatica wordt vooral zeer gewaardeerd vanwege het stevige programma en de goede organisatie van de opleiding. “Onder de universiteiten die Technische Bedrijfskunde aanbieden is er één echte uitschieter: de Technische Universiteit Eindhoven. Je bent daar verzekerd van een stimulerend studieprogramma, gegeven door zeer deskundige docenten, waardoor je een brede academische basis hebt als je eenmaal je diploma hebt gehaald”, aldus de Keuzegids.

Keuzegids Universiteiten 2013
De Keuzegids Universiteiten 2013 wordt uitgegeven door het Centrum Hoger Onderwijs Informatie (CHOI). De gidsredactie van het CHOI beoordeelt opleidingen op allerlei punten. Ze gebruikt daarvoor vooral de studentenoordelen in de Nationale Student Enquête over onder meer het studieprogramma, de docenten en de faciliteiten van een opleiding. Maar ook de uitval in het eerste jaar weegt mee en de snelheid waarmee studenten hun bachelordiploma halen. En verder telt het oordeel van de deskundigen die de opleidingen keuren voor accreditatie.

Meer informatie over de Keuzegids Universiteiten 2013 is te vinden op de website www.keuzegids.nl