logo-print

Nieuws en Pers

Bert Meijer treedt toe tot algemeen bestuur NWO

  • 22 november 2012
Bert Meijer.

Prof. dr. Bert Meijer is door staatssecretaris Sander Dekker van het ministerie van OCW benoemd als bestuurslid van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO). Bert Meijer is universiteitshoogleraar aan de TU/e. Hij treedt per 1 januari 2013 toe tot het algemeen bestuur van NWO. Hij volgt vertrekkend lid prof. dr. Ben de Kruijff op.

NWO-voorzitter Jos Engelen is verheugd Bert Meijer te verwelkomen tot het bestuur: ‘Bert Meijer is een vooraanstaand wetenschapper met een indrukwekkende staat van dienst. De academische wereld is hem goed bekend en zeer lief, en hij kent en begrijpt het onderzoeksintensieve bedrijfsleven. Bovendien brengt hij bestuurlijke ervaring mee. Hij zal naadloos passen in het NWO-bestuur en met betrokkenheid mede richting geven aan het beleid in dynamische tijden.’

Meijer is universiteitshoogleraar, hoogleraar organische chemie en wetenschappelijk directeur van het Instituut voor Complexe Moleculaire Systemen aan de Technische Universiteit Eindhoven. Hij is daarnaast verbonden aan de Radboud Universiteit en de University of California, Santa Barbara. Hij startte enkele ondernemingen om de resultaten van zijn onderzoek in praktijk te brengen. Voor zijn wetenschappelijke prestaties ontving hij meerdere prijzen, waaronder de NWO-Spinozapremie. Meijer is lid van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen en de Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen. Tussen 2001 en 2008 was Bert Meijer voorzitter van het bestuur van NWO-gebied Chemische wetenschappen.

Bert Meijer: ‘Vanuit de volle overtuiging dat grensverleggend wetenschappelijk onderzoek aan de basis ligt van alle grote maatschappelijke uitdagingen, zal ik me met overgave inzetten om als lid van het algemeen bestuur de Nederlandse wetenschap te stimuleren en zij die de wetenschap vanuit die filosofie bedrijven te ondersteunen.’

Bestuur NWO
Het algemeen bestuur van NWO stelt de hoofdlijnen van het beleid en de begroting vast. Het bestuur van NWO bestaat per 1 januari uit voorzitter Jos Engelen en bestuursleden Franciska de Jong, Bert Meijer, Cees Veerman en Marianne de Visser.

De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) is met een budget van ruim 500 miljoen euro per jaar een van de grootste wetenschapsfinanciers in Nederland. NWO stimuleert kwaliteit en vernieuwing in de wetenschap door het beste onderzoek te selecteren en financieren.