logo-print

TU/eXperience Publieksdag 2014

De Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) zet op zondag 18 mei van 12.00 tot 17.00 uur haar deuren open voor het grote publiek. De TU/eXperience Publieksdag is dé dag waarop je de universiteit  kunt beleven, met vele activiteiten voor jong en oud die in het teken staan van ‘Energie, gezondheid en slimme mobiliteit’. Deelname is gratis.

Vernieuwende, handige en verbazingwekkende technologieën
Auto’s die het fileprobleem oplossen, een robot die zorgtaken voor ouderen uitvoert, of een gebouw dat zelf energie produceert. Aan de TU/e werken dagelijks honderden knappe koppen – docenten, onderzoekers, studenten – aan dit soort vernieuwende, handige en verbazingwekkende technologieën. 

Vele doe-activiteiten
De TU/eXperience Publieksdag bestaat uit veel doe-activiteiten. Bewonder Stella,
’s werelds eerste gezinsauto op zonne-energie die de Solar Challenge in Australië won, doe spannende proeven in het Toverlab of bouw zelf een robot. Volg een speciaal kindercollege door een echte professor. Kortom, maak kennis met de wondere wereld van techniek! 

Nieuwsgierig? Bekijk hier een foto-impressie van de TU/eXperience van vorig jaar. Kom ook en beleef het zelf!

De TU/eXperience Publieksdag is onderdeel van de Dutch Technology Week.

Eureka-Pitch – Uitvinding van de toekomst
In het kader van Eureka! – 100 jaar slim – organiseert het Eindhovens Dagblad in samenwerking met Omroep Brabant, Studio040 en de TU/e de Eureka-Pitch. Deze wedstrijd is voor jonge uitvinders en onderzoekers, waarbij op zoek wordt gegaan naar de ‘Uitvinding van de toekomst’. Scholieren in de leeftijd van 12 tot 18 jaar uit de provincie Brabant en Noord-Limburg kunnen meedoen aan de Pitch, die wordt georganiseerd en gefaciliteerd door de TU/e, in de ochtend voorafgaand aan de TU/eXperience Publieksdag. De drie finalisten presenteren hun idee live
voor een jury en genodigd publiek. Voor meer informatie en inschrijvingen
zie: www.100jaarslim.nl/eureka-pitch.

We zien je graag op zondag 18 mei… en neem vooral je familie en vrienden mee!

 

 

 

 

Video TU/eXperience Publieksdag