Constructions on TU/e Campus

The TU/e is working on a modern, green campus.Due to the construction of the TU/e Campus (which will be ready in 2020) and events organized in the aforementioned area, certain locations sometimes may be less accessible.

Whenever areas at the TU/e Campus are less accessible, we will list the locations and dates on this page.

Building site Fontys ER building

Building site design phase 2 (July 6 2018 – June 2019)
The building site is enclosed by building fences. To prevent tripping of the foot construction fences with poles have been placed in the ground near the foot and cycle path. Both the bike as the footpath remain accessible. At the entrance of the TU/e terrain there are barriers for the traffic.

The main entrance of the building will be involved with the building site. The access of this area is on the side of the Groene Loper. In the current situation, the relevant door is an escape door. This door will be provided with a temporary access control via the access control system of Fontys. The building fences near the Athene building will be moved. When the TU/e wants access to Athene, after notification by the contractor, access will be granted.

The performer will use the road and terrain near the Athene building. The construction fences have been placed such a way that the entrance of Athene remains accessible without entering the building site. The site of the Department of Chemical Engineering where chemicals are being saved, always remains available for supply. At the entrance of the building site there will be a porter as from the summer holiday 2018.

Parking
TU/e offers the construction personnel/subcontractors the possibility to park at the parking place P11 on the TU/e site, (link to map) with sufficient places. Near the Athene building there are parking places available for employees of the implementation team.

Existing landscape plan
After the completion of the building the landscape plan will be renewed by Fontys, for which MTD Landschapsarchitecten (designer of the Groene Loper) is making the design. The light poles, outdoor lighting, flagpoles and planters do not come back in the design. The landscape will be completely renewed. The barrier and the artwork will be removed during the construction work.