HIGH5 Lecture | Circular Economy

Please note this lecture is being held in Dutch
image

Event Details

Date
Monday August 26, 2019 from 4:00 PM to 5:30 PM
Location
Multimediapaviljoen, TU/e Campus
Organizer
TU/e Innovation Academy in collaboration with MKB Eindhoven, Eindhoven Engine en Fontys

Please note that this lecture is being held in Dutch.

Voor de vijfde keer op rij, organiseert de Technische Universiteit Eindhoven speciaal voor het innovatieve MKB een 5-tal lezingen onder de naam HIGH5. Wij nodigen u hierbij van harte uit voor de eerste lezing in de reeks op maandag 26 augustus a.s. met als onderwerp Circulaire Economie.

Prof.Dr.Ir. Harry Lintsen trapt de eerste lezing af met een verhandeling over de opbouw van de circulaire economie en de kansen die daaruit voortkomen voor de Nederlandse markt. Naast ideƫle motieven, speelt ook de internationale politiek een rol bij het stimuleren van circulaire economie. Tot slot plaatst Lintsen de ontwikkeling van de circulaire economie in een historisch perspectief.

Aansluitend zal Tonnis Hooghoudt, algemeen directeur van Ioniqa, het thema benaderen vanuit een commercieel perspectief. Ioniqa is een clean-tech spinoff van de TU/e en heeft technologie ontwikkeld om PET-plastic te recyclen. Met deze technologie loopt Ioniqa internationaal voorop in ontwikkeling. Hooghoudt heeft met Ioniqa al veel prijzen gewonnen op het gebied van innovatie en werkt o.a. samen met The Coca-Cola Company.

Deze lezing vindt plaats in het Multimediapaviljoen op de TU/e Campus, Horsten 1 in Eindhoven. Inloop vanaf 15.45 uur, start om 16.00 uur. Na afloop, rond 17.30 uur, bent u welkom bij de netwerkborrel.

Wij verzoeken u om u vooraf aan te melden. De capaciteit van de zaal is beperkt, plaatsen worden toegewezen op volgorde van binnenkomst. Meer inhoudelijke informatie over de lezing vindt u hier.
 

image
Organizer

TU/e Innovation Lab

TU/e Innovation Lab is the expert center that helps translating knowledge into business.