NWO-debat Wetenschap werkt

Date
Monday January 30, 2023 from 4:00 PM to 5:00 PM
Location
Hubble-café
Organizer
NWO
Co-organizer
other
Price
Gratis
Building
Luna

About the event

Op maandag 30 januari gaan NWO-voorzitter Marcel Levi en decaan Bart Smolders van de faculteit Electrical Engineering op onze campus met elkaar in gesprek over samenwerking tussen universiteiten, het bedrijfsleven en internationale partners.

Hoe werkt het, hoe kan het veilig, en wat levert het op? Wil je erbij zijn? Meld je dan nu aan op de website van NWO.

Meer informatie

Het programma bestaat uit twee delen:

Samenwerking bedrijfsleven en universiteiten
De sprekers van het debat gaan met elkaar in gesprek over de samenwerking tussen het bedrijfsleven en de universiteiten. Vragen als: Hoe werkt het? Waarom is het belangrijk? Wat levert het op? Waarom is het niet altijd vanzelfsprekend? Welke zorgen zijn er? Wat heeft het voor effect op fundamentele wetenschappen? Wat kunnen andere Nederlandse Universiteiten van TU Eindhoven leren en vice versa? Hoe om te gaan met te veel invloed vanuit het bedrijfsleven?

Kennisveiligheid
De sprekers van het debat gaan met elkaar in gesprek over veilige internationale samenwerking. Onder andere over vragen zoals: Welke risico’s zijn er? Hoe breng je die in kaart? Wat zijn de behoeften uit het veld met betrekking tot kennisveiligheid? Is het voldoende duidelijk wat kan en wat niet? Wat zijn te gevolgen van te veel maatregelen? Welke maatregelen moeten wel genomen worden?

Tijdens het debat is er ook ruimte voor vragen uit het publiek. De voertaal van het debat is Nederlands.