News

(Dutch)

Event: 21 juni 2018, HAN, Nijmegen 

Nederland heeft te maken met een versnellende verstedelijking. De randstad krijgt er de komende jaren 700.000 inwoners bij. De wegen worden steeds drukker en het Openbaar Vervoer kan de groei op veel plaatsen niet meer aan. Tegelijkertijd hebben we te maken met allerlei technologische ontwikkelingen die op ons afkomen (o.a. Big data en Smartphones app’s met een geïntegreerd real-time reisadvies) en allerlei duurzaamheids-doelstellingen die moeten worden gehaald. Het vinden van toekomstbestendige oplossingen voor mobiliteitsvraagstukken wordt voor gemeenten en provincies hierdoor steeds complexer en uitdagender maar biedt ook vele mogelijkheden en kansen. Hierin is Mobility as a Service (MaaS) een steeds meer gehoorde term. Maar wat is MaaS, hoe werkt het en hoe kunnen gemeenten/provincies MaaS inzetten om een slimme stad toekomstbestendige stad te zijn.

PPS Netwerk Nederland organiseert i.s.m. de Provincie Gelderland, Movares, CMS en HAN Hogeschool een praktijkseminar dat ingaat op:

  • de belangrijkste ontwikkelingen op het gebied van mobiliteit en bereikbaarheid
  • waar kansen en geen kansen liggen voor MaaS 
  • hoe overheden mobiliteitsvraagstukken 'as a service' het beste in de markt kunnen zetten
  • welke samenwerkingsvormen of modellen het beste passen en hoe deze te organiseren
  • hoe maak je tijdsbestendige afspraken met je samenwerkingspartners

De bijeenkomst is gratis voor o.a. bestuurders en directeuren/programma-managers van gemeenten en provincies die bezig zijn met mobiliteitsvraagstukken, openbare ruimte en stedelijke ontwikkeling en benieuwd zijn naar de strategische keuzes die ze moeten maken voor het realiseren van bereikbare en toekomstbestendige steden.

Klik hier voor het programma en aanmelding.