Book presentation

De Strategic Area Energy van de Technische Universiteit Eindhoven, Tilburg University en Eneco hebben op 14 november 2016 een symposium georganiseerd met Craig Morris naar aanleiding van zijn spraakmakende boek Energy Democracy. Deels werd het symposium in het Engels gehouden. De panel discussie met Michael van Hulst (Eneco), Anne-Marie Spierings (Provincie Noord-Brabant, Onno Eigema (Energiek Halderberge) en Craig Morris (auteur). De discussie werd geleid door Martijn Groenleer (Tilburg University). Met 140 deelnemers was het een zeer geslaagd symposium.

Boek
De Energiewende zette het energielandschap in Duitsland op zijn kop. In zijn boek Energy Democracy beschrijft journalist Craig Morris hoe deze omwenteling mogelijk werd door lokale en regionale energie-initiatieven. Lang vóór het besluit van de Duitse bondskanselier Angela Merkel om de kerncentrales te sluiten. Morris laat zien hoe de energietransitie een unieke kans biedt om de energiesector te democratiseren en gemeenschappen te versterken – in Duitsland, maar ook in andere landen en regio’s zoals Brabant.

Bio
Graig Morris (@PPchef) is geboren in de Verenigde Staten en woont sinds 1992 in Duitsland. Hij is de auteur van o.a. The Energy Switch (2006) en schrijft over de energietransitie op de bekende Energiewende Blog.
 
Brabant
In Brabant wordt hard gewerkt aan het vormgeven van de noodzakelijke energietransitie. Belangrijk uitgangspunt is de koppeling van technologische innovatie, economische groei en ontwikkeling en sociale innovatie, dat wil zeggen het ontwikkelen van nieuwe vormen van samenwerking tussen overheid, bedrijfsleven en maatschappelijke partijen. Dat blijkt in de praktijk geenszins eenvoudig. Wat kan Brabant leren van de Duitse ervaringen?

Program
16h00Ontvangst
16h30Presentatie 'Energy Democracy' door auteur Craig Morris (Engels)
17h30Paneldiscussie met o.a. gedeputeerde Anne-Marie Spierings, vertegenwoordiging van energiecoöperaties, gemeenten en energiebedrijven
18h15Borrel

Downloads

Contact

Any further questions or remarks can be sent to Elle Abzach.