Boris en Axel-fonds helpt studenten bij innovatieve projecten

8 februari 2023

Het fonds ondersteunt bij projecten rond duurzaamheid, sport en inclusiviteit.

Het officiële logo van het Axel en Boris-fonds. Het ontwerp is geïnspireerd op foto’s van de twee studenten en gemaakt door Donna Verhaart.
Het officiële logo van het Axel en Boris-fonds. Het ontwerp is geïnspireerd op foto’s van de twee studenten en gemaakt door Donna Verhaart.

Voor studenten van de TU/e is er een nieuw fonds dat hun innovatieve projecten rond duurzaamheid, sport en inclusiviteit ondersteunt. Het draagt de naam van de twee studenten die in februari 2022 omkwamen bij een skiongeluk: Boris en Axel.

Over Boris en Axel

Boris Bakker (19) en Axel Verstegen (20) waren vrienden en gewaardeerde, enthousiaste studenten Sustainable Innovation. Ze stonden midden in het studentenleven en hadden veel vrienden op onze campus. Beiden waren ze fanatieke sporters en enthousiast over duurzaamheid en inclusiviteit. In deze video vertellen hun familieleden Lieselot, Frank en Dorrith over de jongens en het ontstaan van het fonds.

Levensoptimisme

De eerste inleg voor het fonds is gedaan door de ouders. De TU/e verdubbelde dit bedrag. Het fonds is officieel geopend op 8 februari 2023. Tijdens een ingetogen bijeenkomst twee dagen daarvoor ondertekenden Boris’ en Axels ouders de overeenkomsten. De ouders zijn blij dat met dit fonds het gedachtengoed en levensoptimisme van Boris en Axel kan voortleven. In hun woorden: “Het waren twee verbindende jongens die positief in het leven stonden en dat graag met anderen deelden.”

Jaarlijks is er een bedrag van maximaal 10.000 euro beschikbaar. Een commissie met daarin onder anderen familieleden van Boris en Axel, beoordeelt de aanvragen. Meer informatie over het fonds is te vinden op de website: www.tue.nl/borisandaxelfund

Robert-Jan Smits, voorzitter van het College van Bestuur van de TU/e: “We zijn de ouders bijzonder dankbaar. Het getuigt van grote kracht dat ze vanuit het enorme verlies zo’n waardevol initiatief hebben weten vorm te geven.”

Mediacontact:

Het laatste nieuws

Blijf ons volgen