Geert-Jan van Houtum nieuwe decaan Industrial Engineering & Innovation Sciences

31 augustus 2023

Nieuwe decaan richt zich op verhogen van studentenaantallen en uitbouwen van onderzoeksthema’s.

Geert-Jan van Houtum. Foto: Angeline Swinkels.

Het College van Bestuur heeft hoogleraar Geert-Jan van Houtum per 1 oktober benoemd tot decaan van de faculteit Industrial Engineering & Innovation Sciences (IE&IS). Hij volgt Ingrid Heynderickx op, die sinds 2014 de faculteit leidde. 

Geert-Jan van Houtum (1967) is hoogleraar Maintenance & Reliability, en is daarnaast sinds 2017 vice-decaan van de faculteit IE&IS. Daarvoor was hij onder meer voorzitter van de vakgroep Operations Planning, Accounting and Control (OPAC) en wetenschappelijk directeur van onderzoeksschool Bèta. Van Houtum is een alumnus van de TU/e, waar hij Applied Mathematics studeerde en aansluitend promoveerde. 

“We zijn zeer tevreden met Geert-Jan als nieuwe decaan”, zegt Robert-Jan Smits, voorzitter van het College van Bestuur. “We kennen hem als een solide teamspeler die gaat zorgen voor continuïteit in het faculteitsbestuur. Hij kent de universiteit en de faculteit enorm goed en heeft een sterk netwerk in de regio. We hebben er dan ook vol vertrouwen in dat de leiding van de faculteit in goede handen is bij Geert-Jan en we wensen hem alle succes.” 

De nieuwe decaan kijkt erg vooruit naar zijn nieuwe functie. “We hebben als faculteitsbestuur de afgelopen jaren een goede koers uitgezet en die wil ik heel graag voortzetten en uitbouwen. Ik vind de fenomenale ontwikkeling van Brainportregio erg interessant, en daar kan ik in mijn nieuwe functie nog meer aan bijdragen.” Een van de hoofddoelen die Van Houtum dan ook ziet in zijn nieuwe rol, is het verhogen van de studentenaantallen, met name in die gebieden waar in de Brainportregio grote vraag naar is. Daarnaast wil hij de onderzoeksthema’s van de faculteit verder uitbouwen, door nog scherper te kiezen qua profilering en door vaker de leidende rol te krijgen in grote onderzoeksprojecten.  

Van Houtum zal naast zijn decanaat een dag per week besteden aan onderzoek, voornamelijk de begeleiding van promovendi. 

Mediacontact

Ivo Jongsma
(Communications Adviser)

Het laatste nieuws

Blijf ons volgen