Duurzaamheid stimuleren in het hoger onderwijs

Dit jaar vindt de Nationale dag voor duurzaamheid in het hoger onderwijs (NDDH018) plaats op de TU Eindhoven, op vrijdag 25 mei. Tijdens NDDHO18 zullen de laatste ontwikkelingen op het gebied van groene ICT en duurzaamheid in hoger onderwijs en onderzoek in Nederland gepresenteerd worden. Naast presentaties, demo's en pitches zal ook de jaarlijke SustainaBul worden uitgereikt. 

Het is de vijfde keer dat de Nationale dag voor duurzaamheid in het hoger onderwijs wordt georganiseerd. Dit jaar is het thema Duurzaam. Verbindend. Circulair. Het evenement is bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is in duurzaamheid in het algemeen en het inzetten van ICT om verduurzaming binnen onderwijs, onderzoek en bedrijfsvoering te bewerkstelligen. Naast presentaties en pitches zal er een markt zijn waar veel studententeams en startups van TU/e zich presenteren. 

SustainaBul

Ook wordt voor de 7e keer de SustainaBul uitgereikt, de ranglijst van Nederlandse universiteiten en hogescholen op het gebied van duurzaamheid. Zowel in 2016 als in 2017 behaalde de TU/e de tweede plaats. Daarnaast won de TU/e vorig jaar voor het gebouw Atlas de SustainaBul-prijs voor het meest iconische project voor integraliteit van onderzoek, onderwijs en bedrijfsvoering.

Aanmelden

Op de website van SURF staat het volledige programma en kunnen bezoekers zich aanmelden.