Noodlottig ongeval bij bouwproject gebouw Potentiaal

De directies van Dura Vermeer en de TU Eindhoven hebben met grote verslagenheid kennis genomen van een noodlottig ongeval met een lift, bij werkzaamheden aan een project op het terrein van de TU Eindhoven. Bij het ongeval kwam een medewerker van een onderaannemer om het leven; een tweede werd zwaargewond.

De twee mannen, werknemers van sloopbedrijf Heezen, waren aan het werk op een lift van het voormalige TU/e-gebouw Potentiaal, toen de lift naar beneden viel vanaf de zevende verdieping. Een van de mannen kwam daarbij om het leven, de tweede raakte bekneld en moest bevrijd worden. Hij is naar het St. Elisabeth Ziekenhuis in Tilburg gebracht.

"Onze eerste gedachten gaan uit naar de nabestaanden van het slachtoffer en naar de zwaargewonde werknemer die in het ziekenhuis ligt", laat Rob Steijn van de directie van Dura Vermeer weten. "Om precies te weten te komen wat de oorzaak is, en om te voorkomen dat zo'n tragisch ongeval nog eens gebeurt, stellen we een eigen onderzoek in, zoals we dat altijd doen bij ernstige ongevallen. We doen dat in nauwe samenwerking met de TU Eindhoven."

Momenteel doet de Arbeidsinspectie onderzoek naar de toedracht van het ongeval. De uitslag hiervan laat naar verwachting enkele weken op zich wachten. Hetzelfde geldt voor het eigen onderzoek van Dura Vermeer.

Gebouw Potentiaal is een voormalig TU/e-gebouw dat per 10 juli is overgenomen door Dura Vermeer om het om te bouwen tot een woontoren voor studenten.

"Ook wij zijn geschokt door dit vreselijke ongeval", zegt bestuursvoorzitter Jan Mengelers van de TU Eindhoven. "Het is een gebouw op onze campus, en alles wat daar gebeurt trekken wij ons zeer aan. We leven sterk mee met de getroffen families en de zwaargewonde medewerker van Heezen."