Technion wordt lid van het EuroTech-samenwerkingsverband

Het samenwerkingsverband EuroTech Universities krijgt per 1 januari 2019 een nieuw lid: Technion, Israel Institute of Technology. Deze aankondiging werd vandaag gedaan op het jaarlijkse High Level Event van EuroTech in Brussel. Eerder dit jaar, in juni, trad de Franse École Polytechnique al toe. Deze groei versterkt de positie van EuroTech als pionier voor interuniversitaire samenwerking.

"De EuroTech-universiteiten zijn uitstekende, op onderzoek gebaseerde universiteiten die binnen hun innovatie-ecosystemen worden erkend als zeer dynamische motoren met een uitstekende capaciteit om fundamanteel onderzoek te vertalen naar maatschappelijke oplossingen", zegt Jan Mengelers, voorzitter van EuroTech Universities, en bestuursvoorzitter van de TU Eindhoven. “Met EuroTech bundelen we onze complementaire onderzoekssterkten en verbinden we onze innovatie-ecosystemen met meer impact. Technion is een perfecte match om mee te doen en dit gezamenlijke streven te stimuleren, gezien de wetenschappelijke uitmuntendheid en het levendige innovatie-ecosysteem.”

Met 84 ERC-subsidies van de EU en 90 spin-off bedrijven, is Technion een prima voorbeeld van hoe uitstekende fundamentele wetenschap zich vertaalt in impact. "Technion is verheugd en vereerd om toe te treden tot de EuroTech Universities Alliance", zegt Technion-voorzitter, prof. Peretz Lavie. "We leven in een tijdperk waarin internationale en interdisciplinaire samenwerkingen van vitaal belang zijn voor de toekomst van wetenschappelijk onderzoek. We brengen de 'Technion-manier' om dingen te doen aan deze samenwerking: onze doelen sneller en met minder middelen bereiken. De combinatie met de grote sterke punten van de andere leden van de alliantie, die bestaat uit een elite-groep van Europese universiteiten die vergelijkbaar is met Technion, zal ons helpen ervoor te zorgen dat we aan de top staan van wetenschappelijk onderzoek, waarvan miljoenen mensen wereldwijd profiteren. "

De EuroTech Universities-alliantie stimuleert samenwerking op het gebied van onderwijs, onderzoek en innovatie en vergroot zo de aantrekkingskracht van mondiaal toptalent dat nodig is om modernisering, excellentie en maatschappelijke impact te stimuleren. Zo biedt het bestaande EuroTech Postdoc-programma 80 veelbelovende fellows unieke toegang tot de onderzoeksexpertise en -infrastructuren van de universiteiten van EuroTech en biedt het tegelijkertijd exclusief ondernemerschap en mobiliteitsmogelijkheden in verschillende Europese top-hightech ecosystemen.

Technion - Israel Institute of Technology, opgericht in 1912, is de eerste universiteit van Israël. Innovaties van Technion hebben een grote mondiale impact op gebieden als geneeskunde, duurzame energie, waterbehoud, informatica en nanotechnologie. De universiteit telt vier Nobelprijswinnaars.