Eerste prijs voor family support-programma van de TU/e

De TU/e en Indigo-Wereld wonnen afgelopen vrijdag in London een Expatriate and Mobility Management Award (EMMA) met hun programma voor meegekomen partners van internationale TU/e-medewerkers. Het programma bleek het beste in de categorie ‘Best family support programme’.

Het programma van de TU/e heet 'Get in Touch with People and Places in Eindhoven' en heeft als doel partners van internationale medewerkers in Eindhoven te helpen om een nieuw sociaal netwerk op te bouwen, en om de stad te leren kennen. De deelnemers bezoeken onder meer culturele instellingen, bijzondere winkels en de stadsbibliotheek, is er aandacht voor evenementen en festiviteiten zoals het Glow-festival, Sinterklaas en carnaval en ze kunnen deelnemen aan workshops. De partners kunnen hun ervaringen verder delen via een blog en een Facebookgroep.

Het programma is in 2011 ontwikkeld door het bedrijf Indigo-Wereld, in nauwe samenwerking met de Dienst Personeel en Organisatie (DPO). Nicole van der Wolk, directeur Dienst Personeel en Organisatie, laat weten dat het 'een prestigieuze prijs is binnen het werkveld'. "Het is een mooi en in mijn ogen terecht compliment voor een uniek programma dat we met Indigo-Wereld hebben ontwikkeld. Het blijkt dat meereizende partners vaak moeite hebben om hun weg te vinden in de samenleving en dit initiatief vergemakkelijkt dat. We hebben zelfs gehoord dat het Get in Touch-programma voor sommige wetenschappers doorslaggevend is geweest voor hun keus voor de TU/e." Van der Wolk laat weten dat er gesprekken met de gemeente zijn om te kijken hoe het programma voor de regio kan worden uitgerold.

Overigens is aan de prijs geen geld verbonden, de winst zit hem in 'de eer en de credits'. Indigo-Wereld en de TU/e hebben een film laten maken over het Get in Touch-programma. Die film geeft een indruk van wat de meereizende partners ervaren na de migratie, van het programma zelf en van de positieve effecten van deelname.

Bron: Cursor.