Onderzoekers Electrical Engineering maken indruk op Japanse conferentie over opto-elektronica

12 juli 2019

Ze presenteerden maar liefst 16 papers. Daarvan was er 1 op uitnodiging, 2 wonnen een prijs, en 2 waren ‘post-deadline’.

Vier van de prijswinnende onderzoekers op de conferentie in Fukuoka.

De TU/e was dit jaar bijzonder sterk aanwezig op de OECC/PSC2019 in Fukuoka. Onderzoekers van de faculteit Electrical Engineering presenteerden maar liefst 16 papers. Daarvan was er 1 op uitnodiging, 2 wonnen een prijs, en 2 waren ‘post-deadline’.

“Post-deadline papers zijn geen papers die te laat binnenkomen, maar juist papers over belangrijk onderzoeksnieuws dat heet van de naald is”, legt universitair docent Chigo Okonkwo uit. “Meestal komen dit soort papers van toplabs wereldwijd.”

Universitair hoofddocent Alex Alvarado was uitgenodigd in Fukuoka om te praten over zijn onderzoek naar ‘Improving HD-FEC decoding via bit marking’. Verder was er een Best Paper Award voor Okonkwo en zijn collega’s, en ook een Best Student Paper Award voor Xuwei Xue en anderen, onder leiding van universitair docent Nicola Calabretta.

“Dit hoge aantal papers en erkenningen is echt indrukwekkend”, zegt Okonkwo. “Het onderstreept onze kracht op gebied van optische communicatie en onze sterke banden met industriële partners.”

Lees meer over het fotonica-onderzoek van de TU/e: https://www.tue.nl/en/research/research-areas/integrated-photonics/

Meer over het Information and Communication Theory Lab: https://www.tue.nl/en/research/research-groups/information-and-communication-theory-lab/