Chef’Special en Jett Rebel bij zestigjarig bestaan TU/e

De namen van de artiesten die optreden tijdens het Dream & Dare Festival in april bij het zestigjarig bestaan van de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) zijn bekend. Nielson, Jett Rebel en afsluitende act Chef’Special staan op het podium op de campus van de TU/e op zaterdag 23 april. 

 

Zestigjarig bestaan
De universiteit bestaat dit jaar zestig jaar en viert dit met een driedaags festival. Technologie, innovatie, muziek, kunst, debat, wetenschap en een veelzijdig aanbod van foodtrucks zullen de campus voor 72 uur tot een levendig festivalterrein omtoveren.

Jan Mengelers, voorzitter van het College van Bestuur, kijkt uit naar de festiviteiten: “De universiteit wil deze verjaardag vieren met studenten en medewerkers, met oud-studenten en samen met iedereen die ons een warm hart toedraagt. Het geeft ons de gelegenheid te laten zien wat we in huis hebben en waar we trots op zijn als TU/e- gemeenschap. Op ons onderzoek, onze banden met het bedrijfsleven en het geweldige onderwijs dat we hier bieden. Daarom zetten we drie dagen lang onze deuren open.”

Programma
Op vrijdag wordt het festival om 13:00 uur op spectaculaire wijze geopend. Aansluitend is er een wetenschapsshow waarin vijf universiteitshoogleraren praten over de ontwikkelingen in de wetenschap en technologie.

Op zaterdag en zondag zijn er onder meer ‘Dream’- en ‘Dare’-podia met diverse optredens. Jong en oud kunnen onderzoeksvragen stellen tijdens een show met presentatoren Dennis Storm en Valerio Zeno (onder meer bekend van het programma Proefkonijnen van BNN).

Ook is er de mogelijkheid voor afgestudeerden om tijdens deze drie dagen hun handtekening te vereeuwigen in glas in een van de loopbruggen van de universiteit. En een bezoekje aan het drone café zorgt ervoor dat je kunt ervaren wat de nieuwste mogelijkheden zijn op het gebied van een huishoudelijke drone. 

Voor sommige onderdelen is aanmelding verplicht. Houd de website www.tue.nl/60jaar in de gaten voor de updates en tijden van het programma.