Remco van der Hofstad wordt lid van de KNAW

Remco van der Hofstad, hoogleraar kansrekening, wordt lid van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW). Dat heeft het bestuur van de KNAW vandaag bekendgemaakt. De installatie is op 17 september.

De KNAW, het belangrijkste Nederlandse genootschap voor topwetenschappers, kiest jaarlijks een select aantal nieuwe leden. Zij worden gekozen op basis van hoogwaardige wetenschappelijke prestaties. Dit lidmaatschap is in Nederland een groot eerbetoon voor een wetenschappelijke carrière. Een lidmaatschap is voor het leven.

Remco van der Hofstad leidt de Probability onderzoeksgroep van de faculteit Wiskunde en Informatica. Daarnaast is hij wetenschappelijk directeur van het Europees onderzoeksinstituut Eurandom, één van de medeaanvragers van het zwaartekrachtprogramma NETWORKS, en woordvoerder van het `Platform Wiskunde Nederland'.

De KNAW is in 1808 opgericht als adviesorgaan van de regering, een taak die zij ook nu nog vervult. Het onafhankelijke genootschap is “het forum, de stem en het geweten van de wetenschap in Nederland”.