‘In 2019 hoop ik een stempel te drukken op het leven van andere mensen’

De feestdagen staan voor de deur, en daarmee ook de jaarwisseling. Wat gaat 2019 ons brengen? Voor deze reeks vroegen we vier TU/e’ers naar hun blik op het nieuwe jaar. Welke doelen stellen zij zichzelf, en welke dromen hebben zij? Deze keer: de komend jaar afstuderende Spaanse masterstudent Brandon Leal Perez.

“Het gaat er niet om tijd te hebben. Het gaat om het maken van tijd”, en Brandon Leal Perez weet dat goed. Masterstudent aan de TU/e, Spaans ambassadeur bij de Recruitment Days, vrijwilliger voor speciale evenementen aan de TU/e, af en toe spreker bij webinars. Ondanks al zijn sociale verplichtingen en de drukke dagen die hem scheiden van het behalen van zijn masterdiploma, is er geen enkele dag waarop Brandon spijt heeft van zijn verhuizing naar Nederland.

"Alle spannende ervaringen die de TU/e mij heeft geboden", zegt Perez, "waren mogelijk door mijn beslissing om naar dit land te verhuizen, anderhalf jaar geleden," Op de vraag naar een goede reden om het land van Las Medulas, de Sagrada Familia en de Trencadís van Gaudi te verlaten, heeft Brandon geen twijfel: "De inzet van Nederlanders voor technologische ontwikkeling, dat heeft mij overtuigd om te komen."

Wat hoop je in 2019 te bereiken?

"Allereerst wil ik mijn masteropleiding Scheikundige Technologie afronden. Ik zal mijn afstuderen vieren tijdens MomenTUm 2019, de nieuwe jaarlijkse feestdag van de TU/e die gepland staat voor 27 september. Ook kijk ik uit naar mijn eerste professionele ervaring in een bedrijf. Daarnaast wil ik graag mijn sociale en managementvaardigheden verbeteren en meer leren over Emotionele Intelligentie. Het is zo'n geweldig hulpmiddel om menselijk gedrag te begrijpen en je werkmotivatie en prestaties te verbeteren."

Hoe zullen we in 2019 van je horen?

"Je zou waarschijnlijk van mij horen als junior ingenieur die zich bezighoudt met zijn eerste stappen in zijn carrière. Ook hoop ik dat u van mij zult horen van de kennissen die ik tot nu toe heb ontmoet, tijdens mijn studie en mijn extra-curriculaire activiteiten. Dat zou betekenen dat ik een stempel heb gedrukt op het leven van andere mensen. Is dat niet de grootste prestatie die je kunt behalen?”

Wanneer wordt 2019 een succesvol jaar?

"2019 wordt voor mij een succesvol jaar, van het begin tot het einde. In maart zal ik mijn masterscriptie afronden. Later begin ik dan aan een stage bij een chemisch bedrijf. Ik heb geen vastomlijnd plan voor de laatste maanden van 2019, maar ik heb er alle vertrouwen in dat er succesvolle tijden zullen komen, zowel persoonlijk als professioneel."

Wat wens je voor alle TU/e-ers in 2019?

"Ik wens alle TU/e-ers toe hun dromen en doelen na te streven. Ook hoop ik dat ze niet bang zijn voor de toekomst en het onbekende. Door hard te werken en met de juiste instelling kunnen we onze horizon verbreden en grotere doelen bereiken, waardoor we nog trotser op onszelf kunnen zijn. En onderweg ontdekken we misschien zelfs nieuwe dingen over onszelf waarvan we ons niet bewust waren."