Problemen met luchtkwaliteit in kinderopvang

20 juni 2019

Onderzoek aan TU Eindhoven toont aan dat lucht van kinderopvangen te hoge concentraties CO2 en te weinig frisse lucht bevat.

image

Professor Wim Zeiler van de TU Eindhoven heeft onderzoek gedaan naar de luchtkwaliteit van een kinderopvang.

De luchtkwaliteit in de kinderopvang is niet altijd voldoende. Kinderen slapen in te hoge concentraties CO2 en met te weinig frisse lucht.

Professor Wim Zeiler heeft onderzoek gedaan naar de luchtkwaliteit van kinderopvang. Hij sprak hierover in het NPO Radio1-programma Reporter Radio. Hij testte de luchtkwaliteit door middel van een slaapzaalsimulatie van een kinderopvang. De lucht bevat een te hoge CO2 concentratie en wordt niet ververst wat kan leiden tot hoofdpijn en misselijkheid. "Het is nadelig voor de ontwikkeling en de gezondheid van de baby's", vertelt Wim Zeiler aan de NOS.  "Daardoor zijn ze vatbaarder voor allerlei ziektes en het kan leiden tot mindere ontwikkeling van de longen."