Solar Team Eindhoven zet record in Australië

Solar Team Eindhoven van de Technische Universiteit Eindhoven heeft op de derde dag van de Bridgestone World Solar Challenge in Australië een record neergezet met Stella Lux. De auto met vier zitplaatsen heeft 1.500 kilometer gereden op één lading. De eerste helft van de wedstrijd werd gereden met twee personen en een gemiddelde snelheid van 80 kilometer per uur. Het is de eerste keer dat een team met tenminste twee personen in een zonneauto 1.500 kilometer aflegt op één acculading.

Auto van de toekomst
“Een machtig gevoel!” aldus Liselotte Kockelkoren - één van de drivers van de auto - over de mijlpaal. “Het bewijst dat de auto betrouwbaar en efficiënt is. Ook als we reguliere snelheden met meerdere personen rijden.”

Solar Team Eindhoven heeft als visie de auto van de toekomst te bouwen en rijdt dit jaar met Stella Lux: de energiepositieve gezinsauto. Met deze auto verdedigt het team de titel uit 2013 in de Cruiser Class – de categorie voor gezinsauto’s. Het team wordt naast snelheid ook beoordeeld op energieverbruik, het aantal vervoerde passagiers en de praktische elementen van de auto.

Tussenstand in het klassement
Op dit moment gaat Solar Team Eindhoven nek-aan-nek met team Kogaguin uit Japan. De tweede etappe van 1.500 kilometer wordt in de nacht van dinsdag op woensdag 21 oktober Nederlandse tijd gestart. Het team verwacht aanstaande vrijdag vroeg in de ochtend Nederlandse tijd te finishen in Adelaide. Op zondag 25 oktober weten de studenten uit Eindhoven pas daadwerkelijk of zij de titel wereldkampioen gezinsauto op zonne-energie prolongeren.

Blijf Solar Team Eindhoven ook (semi-live) volgen tijdens de challenge via de links aan de rechterzijde.