Resultaten

Onderzoeksschool COBRA verricht al meer dan twintig jaar onderzoek naar fotonica. Al in 1998 kreeg COBRA van de Nederlandse overheid het predicaat ‘toponderzoeksschool’.

Het onderzoek heeft geleid tot een veelheid aan technologieën en producten die breed toegepast zijn in de telecom of gemeengoed zijn in de academische wereld. Een overzicht is te vinden op de website van COBRA. Ook zijn er al diverse spin-outs, start-ups en organisaties ontstaan:

De onderzoekers betrokken bij COBRA publiceren met regelmaat in toonaangevende wetenschappelijke journals over hun resultaten. Hun werk staat onder meer in bladen zoals Nature, Science, Nature Photonics, Nature Communications en Nature Physics. Er zijn tientallen patenten vastgelegd en vele honderden publicaties in journals.

De kwaliteiten hebben ook geleid tot een groot aantal toonaangevende Nederlandse en internationale prestigieuze miljoenenbeurzen en subsidies voor onderzoek, waaronder:

Verder is COBRA vertegenwoordigd in veel landelijke en internationale onderzoeksprogramma’s en samenwerkingsverbanden gericht op de ontwikkeling van fotonica.