Onderzoek

De Strategic Area Energy werkt aan een duurzame wereld, waarin we zelf energie produceren, zonder aanslag op schaarse natuurlijke hulpbronnen en zonder enige impact op het klimaat. Vele wegen leiden naar deze toekomst. We moeten een groot aantal nieuwe energietechnologieën ontwikkelen. Dat is de reden waarom wij een breed spectrum aan veelbelovende technologieën verkennen. Op de korte termijn verwachten we veel van energiebesparing. Dit onderzoek richt zich op de gebouwde omgeving en brandstof-technologieën. Op iets langere termijn zal ook ons onderzoek naar nieuwe zonnecellen een belangrijke bijdrage leveren. Op den duur zal zal ook ons fusie-onderzoek bijdragen aan een duurzame wereld.

De Technische Universiteit Eindhoven is een van de wereldwijd vooraanstaande onderzoeksinstellingen op energiegebied. De oprichting van het 'Strategische  Onderzoeksgebied Energie' in 2010 weerspiegelt een sterke wil om het onderzoek nog verder uit te breiden. Het cluster brengt 27 onderzoeksgroepen, met meer dan 300 energie-wetenschappers.

Energie-onderzoek aan de TU/e is altijd al geïnspireerd door maatschappelijke behoeften. We hebben een uitstekende traditie van samenwerking met de industrie. Dit maakt het mogelijk om gelijktijdig de grenzen te verleggen van de wetenschap, productontwikkeling, en de maatschappelijke toepassing van nieuwe technologieën.

TU/e is sterk ingebed in internationale onderzoeksnetwerken. De Europese energiemarkt programma EIT KIC InnoEnergy is colocated in Eindhoven.

Research Meets

Research Meets are English spoken !

Please be informed about our quaterly Research Meets, an opportunity for energy researchers of the TU/e to meet and exchange. Through short pitches, TU/e scientists present their research projects, and talk prospects and ambitions with their colleagues. External energy related parties are welcome to join and listen to the pitches as well.

General information on the Energy Research Meets.