Symposium Spelen met getallen

Datum:
06 september
Tijd:
13:00 - 14:30
Locatie:
Auditorium, TU Eindhoven

Máxima Medisch Centrum en de TU Eindhoven organiseren een middagsymposium ter gelegenheid van de promotie van Anne Maas. Anne ontwikkelde de Eindhoven Diabetes Simulator en daaraan gekoppeld de diabetesgame SugarVita: een nieuwe ontwikkeling in de diabeteseducatie en een doorbraak voor diabetespatiënten om bewust gezonder te leven. Als diabetes goed wordt behandeld kunnen klachten verminderen, kan de kwaliteit van leven worden verhoogd en het optreden van complicaties worden voorkomen of uitgesteld. Het effect van het eigen handelen van de patiënt hierop is groot, maar voor de patiënt lastig om te begrijpen. Het effect van voeding en beweging op de suikerspiegel is pas na enkele uren merkbaar, voor de patiënt blijkt het moeilijk te zijn om daarop te anticiperen. De diabetesgame SugarVita is ontwikkeld om hier spelenderwijs verandering in te brengen. Het symposium behandelt huidige en toekomstige bijdragen van technologie naar (vroege) diagnose, behandeling, (zelf)zorg en preventie van diabetes. Een panel van deskundigen bespreekt de vooruitgang en hun visie op diabetes onderwijs, zorg en patient empowerment.

U bent van harte uitgenodigd voor het symposium ‘Spelen met getallen - de ontwikkeling van een educatieve diabetesgame’.
 
Direct inschrijven

Het symposium vindt plaats op:
Datum Woensdag 6 september 2017
Tijd 13.00 – 14.30 uur
Plaats Auditorium TU/e Campus Eindhoven, gebouw 1

Doelgroep Huisartsen, praktijkondersteuners, internisten, diabetes verpleegkundigen, arts-assistenten, onderzoekers TU/e
Accreditatie Is aangevraagd
Aanmelden Via aanmeldlink, uiterlijk 1 september a.s.

Het symposium wordt voorgezeten door prof. dr. Harm Haak (Máxima Medisch Centrum en MUMC+) en prof. dr. ir. Natal van Riel (TU/e en AMC).

Sprekers
•    Dr. Chiara Dalla Man (Università degli Studi di Padova)
•    Prof. Dr. Hans de Vries (AMC, Amsterdam)
•    Ir. Anne Maas (MMC en TU/e, Eindhoven)
•    Michaël Bas (&ranj, serious gaming, Rotterdam)

Om 16 uur verdedigt Anne Maas haar proefschrift over dit onderwerp op de TU/e met als titel ‘Playing with numbers; The development of an educational diabetes game’.

Bekijk het volledige programma