Pre Studeren

Ben je een goede tot zeer goede vwo-bovenbouwleerling en wil je een (extra) uitdaging? Dan is het mogelijk college te volgen aan de TU/e. Maximaal één keer per semester mag je één vak komen volgen en hierin tentamen afleggen. Zo kun je het verschil met het onderwijs op de universiteit ten opzichte van het onderwijs op het vwo zelf ervaren. Belangrijk is dat je voldoende tijd en mogelijkheden hebt om onder schooltijd op de universiteit een paar uren per week college te volgen. Ook huiswerk maken hoort hier natuurlijk bij.

Als je het tentamen met goed gevolg aflegt krijg je een certificaat. Ga je na je vwo-eindexamen aan de TU/e studeren, dan krijg je bij een ongewijzigd opleidingsprogramma voor dit vak vrijstelling.

Vanuit de bacheloropleiding Chemical Engineering and Chemistry worden twee vakken aangeboden. Aanmelden kan via een e-mail aan de studievoorlichters van de faculteit Scheikundige Technologie met daarin je naam, adres, telefoonnummer, naam en plaats van je school, en naam en e-mailadres van je scheikundedocent.