Vwo-werkweek

De vwo-werkweek is bedoeld voor leerlingen die naar 6-vwo gaan met belangstelling voor scheikunde of scheikundige technologie. Dit jaar zal de vwo-werkweek worden georganiseerd van maandag 27 augustus t/m donderdag 30 augustus 2018.

Wat is de vwo-werkweek?
Je werkt vier dagen in een groep van gemiddeld 6 leerlingen aan een interessant project, dat wordt aangeboden door één van de verschillende onderzoeksgroepen binnen de faculteit Scheikundige Technologie. Je mag hierbij gebruik maken van geavanceerde apparatuur in professionele labruimtes onder deskundige begeleiding van een ouderejaarsstudent. In deze week kun je ook kennismaken met studeren aan een universiteit.

Afsluiting
De werkweek wordt afgesloten met een posterpresentatie van de in het project bereikte resultaten aan de overige groepen en medewerkers van de faculteit Scheikundige Technologie. Op deze wijze kom je ook in aanraking met andere aspecten van scheikunde en scheikundige technologie, dan die tijdens je eigen project aan de orde zijn geweest.

Overnachten
Iedereen kan blijven overnachten. Aan deelname zijn geen kosten verbonden.


Aanmelding

De inschrijving wordt in het voorjaar (april) geopend. Houd wel rekening  met de voorwaarden voor inschrijving. In verband met het grote animo en het beperkt aantal beschikbare plaatsen is besloten om in eerste instantie een maximum van twee leerlingen per school te hanteren. Leerlingen die als reserve zijn ingeschreven mogen deelnemen indien het maximaal aantal deelnemers nog niet bereikt is. Wees er snel bij, want vol is vol!

Meer informatie
Voor meer informatie over de vwo-werkweek of antwoorden op vragen over de studie Scheikundige Technologie kun je contact opnemen met de studievoorlichter. Ook heeft de TU/e een pagina met daarop de actuele informatie over voorlichtingsactiviteiten. Hier kun je je onder meer opgeven voor een meeloopdag bij ons op de faculteit.