De zonsverduistering in Turkije op 29 maart 2006 : meting versus beleving

Tijdschriftartikel

Weerd, van der, J., Wenmaekers, R.H.C. & Wit, de, M.H. (2007). De zonsverduistering in Turkije op 29 maart 2006 : meting versus beleving. Bouwfysica, 18(1), 14-18. Lees meer: Medialink/Full text

Abstract

De zonsverduistering in Turkije zette in op 29 maart 2006 omstreeks 13:00 uur lokale tijd. De totaliteit, het moment dat de maan de zon volledig bedekt, vond plaats om 14:03 uur en duurde slechts drie en een halve minuut. Vervolgens eindigde de verduistering rond 15:10 uur. Om een verband te kunnen leggen tussen zintuiglijke belevingen en objectieve waarnemingen, zijn tijdens het verloop van de verduistering belevingen en waarnemingen geregistreerd. Het onderzoek richtte zich op de aspecten van licht, kleur, geluid, warmte en vocht. De onderzoeksmethoden en resultaten zullen per aspect behandeld worden.