ECTS punten
180
Opleidingstype
Bacheloropleiding
Studieduur
3 jaar
Voertaal
Nederlands
Titel
Bachelor of Science

Als biomedisch ingenieur wil jij de medische zorg verbeteren. Om dit voor elkaar te krijgen ga je beschikbare informatie, technieken en methoden optimaliseren en vertaal je deze naar oplossingen die een arts kan gebruiken. Dit zijn bijvoorbeeld technieken om een betere diagnose te stellen, de patiënt sneller te kunnen behandelen of misschien zelfs al een patiënt te kunnen behandelen, nog voordat de symptomen van zijn ziekte merkbaar zijn.

Major BioMedische technologie

In deze opleiding leer je hoe je technologische methoden kunt inzetten om biomedische vraagstukken op te lossen. Hiervoor gebruik je analyse- en synthesemethoden uit de natuurkunde en scheikunde, rekenmethoden uit de wiskunde, modelvormingsmethoden uit de werktuigbouwkunde, meet- en regelsystemen uit de elektrotechniek en programmeermethoden uit de informatica. Uiteraard gebruik je tevens kennis over het menselijk lichaam uit de biologie.

Na het afstuderen ontvang je je diploma Bachelor of Science in Biomedical Engineering.
 

Bezoek ons

Wil je op de hoogte blijven van belangrijke informatie over studeren op de TU/e en aankomende voorlichtingsactiviteiten? Maak dan een account aan in MyStart@TU/e!

 • 4,2

  Studenttevredenheid op een schaal van 1 tot 5

 • 160

  Aantal eerstejaars

 • 18-24

  Contacttijd eerstejaars

 • 73%

  Doorstroom naar het tweede jaar

 • 55%

  Diploma binnen 4 jaar

 • 98%

  Doorstuderen

Toelating en inschrijving

Welk opleidingstype wil je volgen?

In welk land heb je je diploma gehaald?

Welke opleiding wil je volgen?

SvBMT Protagoras

De studievereniging stelt zich ten doel de belangen van de studenten aan de faculteit Biomedische Technologie te behartigen. Enerzijds probeert zij om de studenten hun vakgebied van een andere kant te laten bekijken. Zij bereikt dit door middel van onder andere excursies, lezingen en symposia en het organiseren van een studiereis. Anderzijds organiseert de vereniging ook sporttoernooien, feesten, een wekelijkse Borrel, weekendjes en andere vormen van vrijetijdsbesteding om de band tussen de leden onderling te stimuleren.

FAQ

Contact

Het onafhankelijke oordeel van de NVAO versterkt hogeronderwijsinstellingen in hun kwaliteitscultuur. Op basis van de oordelen van de NVAO worden opleidingen in het hoger onderwijs erkend en krijgen studenten een waardig diploma. In Nederland beoordeelt de NVAO de interne kwaliteitszorg van universiteiten en hogescholen en de kwaliteit van hun opleidingen.