Na je Bachelor

Bijna alle studenten kiezen ervoor om na hun bacheloropleiding een vervolgopleiding te volgen, op de TU/e of eventueel op een andere universiteit.

Aansluitende masters

De meeste van onze bachelorstudenten kiezen voor één van de twee masteropleidingen van de faculteit Biomedische Technologie. Tot de doorstroommaster Biomedical Engineering heb je na je bachelor rechtstreeks toegang. Tot de master Medical Engineering heb je met het programma Biomedische Technologie direct toegang, met het programma Medische Wetenschappen en Technologie kun je toegelaten worden als je de juiste keuzevakken hebt gedaan. Kijk voor meer informatie op de websites van deze masteropleidingen.

Een andere opleiding binnen de TU/e

Een aantal studenten kiest ervoor om een andere masteropleiding te gaan volgen binnen de Technische Universiteit Eindhoven, bijvoorbeeld bij Applied Physics, Chemical Engineering and Chemistry, of Mechanical Engineering. Het is in het algemeen mogelijk om binnen je bacheloropleiding een keuzepakket samen te stellen waarmee je voldoet aan de voorwaarden om direct bij die andere faculteit te starten.

Een andere opleiding buiten de TU/e

Het is ook mogelijk om buiten de TU/e verder te studeren aan een masteropleiding, in Nederland of in het buitenland. Ieder jaar kiest een aantal studenten succesvol voor deze optie. Dit illustreert de stevige basis die je in bij Biomedische Technologie in Eindhoven ontwikkelt. Wanneer je dit overweegt, moet je goed naar de voorwaarden kijken, die bij elke opleiding anders zijn. De bachelor Biomedische Technologie kan toegang geven tot een opleiding bij een andere (inter)nationale universiteit, maar het kan zijn dat je een schakelprogramma moet volgen om toegelaten te worden.

Boeiend werkveld

Een studie aan de TU/e biedt je uitstekende baankansen. Zeker in Brainport Eindhoven: dé technologische hotspot van Europa waar de TU/e gevestigd is. Niet voor niets staat de TU/e in de internationale top als het gaat om samenwerken met het bedrijfsleven. Met jouw manier van denken en de vaardigheden die je bezit, kom je als (bio)medisch ingenieur eenvoudig en snel aan een baan.

Na de masters Biomedical Engineering en Medical Engineering heb je verschillende carrièremogelijkheden. Denk aan werken bij bedrijven die gespecialiseerd zijn in de ontwikkeling van medische apparatuur of op onderzoeksafdelingen van de farmaceutische industrie. Ook kun je aan het werk als onderzoeker aan een universiteit of in een academisch ziekenhuis, of consultant bij bedrijven of de overheid. Daarnaast kun je na je afstuderen een post-masteropleiding volgen tot bijvoorbeeld Qualified Medical Engineer (QME) of klinisch fysicus.

Om een indruk te krijgen waar onze oud-studenten terecht komen na hun afstuderen kun je een kijkje nemen op LinkedIn.