Na je Bachelor

De Bachelor Biomedische Technologie (BMT) geeft je een stevige basis in de biomedische technologie. Het is mogelijk om na het behalen van je Bachelor-diploma direct een baan te zoeken. De meeste studenten kiezen er echter voor om zich verder te verdiepen en hun vaardigheden uit te breiden in een Master opleiding. Dat kan op verschillende plaatsen.

Binnen de faculteit Biomedische Technologie

De meeste van onze bachelor-studenten kiezen voor één van de twee Master opleidingen die verzorgd worden door de faculteit BMT. Deze behoren tot het Graduate Program Life Sciences and Engineering.

De eerste is de doorstroom Master Biomedical Engineering (BME), waar je na je bachelor rechtstreeks toegang tot hebt.

De tweede is de Master Medical Engineering (ME). De voorwaarden voor toelating tot deze Master zijn afhankelijk van de gekozen major in je Bachelor. Klik hier voor meer informatie.

Binnen de beide Masters in het Graduate Program zijn verschillende tracks waarin je je kunt specialiseren.

Een andere opleiding binnen de TU/e

Een aantal studenten kiest ervoor om een andere Master opleiding te gaan volgen binnen de Technische Universiteit Eindhoven, bijvoorbeeld bij Werktuigbouwkunde, Scheikundige Technologie, Electrical Engineering, of Industrial Engineering. Het is in het algemeen mogelijk om binnen je Bachelor opleiding een keuzepakket samen te stellen waarmee je voldoet aan de voorwaarden om direct bij die andere faculteit te starten.

Een andere opleiding buiten de TU/e

Het is ook mogelijk om buiten de TU/e verder te studeren in een Master opleiding. Dat kan zowel binnen Nederland als daarbuiten. Een klein percentage studenten kiest jaarlijks succesvol voor deze optie. Dit illustreert de stevige basis die je in bij BMT in Eindhoven ontwikkelt. Wanneer je dit overweegt moet je goed naar de voorwaarden kijken, die bij elke opleiding anders zijn. De Bachelor BMT kan ook toegang geven tot een opleiding bij andere (inter)nationale universiteiten, maar het kan zijn dat je een schakelprogramma moet volgen om toegelaten te worden.

Om internationale ervaring op te doen hoef je overigens niet voor een Master in het buitenland te kiezen. Vrijwel alle Masterstudenten BME of ME volgen een deel van hun masteropleiding in het buitenland, door middel van stages over de hele wereld.