Bachelor Computer Science and Technology

Selectieprocedure

Waarom selectie

We staan als TU/e bekend om onze kleinschalige, persoonlijke onderwijsaanpak. Om deze aanpak en de kwaliteit van onze opleidingen te behouden, moeten we ervoor zorgen dat de juiste studenten instromen in onze populaire bacheloropleidingen. We doen dus een beroep op jou om goed na te denken voor je een studie kiest. Als er meer aanmeldingen zijn dan plaatsen, gaan wij de student die qua studentprofiel het beste bij ons past selecteren.

Selectie voor instroom 2020-2021

Er is selectie voor de bacheloropleiding Computer Science and Engineering. Het voorlopig aantal studenten dat kan starten in het collegejaar 2020-2021 is 325 (definitieve aantallen uiterlijk 30 november bekend).

Deze maximale aantallen zijn hoog. Laat je dus vooral niet ontmoedigen en neem deel aan de selectieprocedure!

Selectieprocedure

De selectie gebeurt op basis van de volgende criteria:

  • Het tijdig afronden van de opleidingsgerelateerde activiteiten
  • Jouw gemiddelde VWO-5 cijfers (40%)
  • Jouw scores op de cognitieve vaardigheidstoetsen:
    • Wiskundig denken (20%)
    • Logisch denken (20%)
    • Algoritmisch denken (20%)

Zorg ervoor dat je in ieder geval aan deze criteria voldoet, bijvoorbeeld door de gevraagde documenten op tijd in te leveren. Anders loop je de kans dat je bij voorbaat al niet wordt toegelaten tot de opleiding, en dat zou jammer zijn.

Bij een gelijke ranking op basis van de selectiecriteria is het gemiddelde VWO-5 cijfer doorslaggevend voor jouw plaats op de ranking.

Selectiedag 14 maart 2020

Deelname aan de selectiedag op 14 maart 2020 is verplicht voor iedereen die in september 2020 wil instromen in het eerste jaar bij Computer Science and Engineering. Er zijn geen uitzonderingen mogelijk. Noteer deze datum dus alvast in jouw agenda!
De selectiedag is een online dag. In februari 2020 ontvang je meer informatie hierover.

Voorbereidingen
Je kunt je voorbereiden op de Wiskundige toets door te oefenen met Experience Mathness. In februari 2020 ontvang je per mail nadere informatie over de voorbereidingen voor de selectieprocedure.

 

Selectiedag video's

Na de selectie

Wanneer je een rangnummer hebt toegewezen gekregen dat binnen het aantal beschikbare plaatsen valt, krijg je direct een plaats aangeboden voor de bachelor Computer Science and Engineering (via Studielink). Deze plaats moet je binnen twee weken bevestigen door je registratie in Studielink te voltooien. Anders gaat je plaats naar de kandidaat met het volgende rangnummer. Dit betekent dat in de daarop volgende weken kandidaten met hogere rangnummers alsnog een plaats aangeboden kunnen krijgen, dus zorg ervoor dat je Studielink en je e-mail goed in de gaten houdt. De kans dat je alsnog een plaats aangeboden krijgt is namelijk zeer hoog, mede omdat sommige kandidaten zich voor meerdere opleidingen hebben aangemeld. 

Houd er rekening mee dat 15 januari 2020 de deadline is voor je aanmelding voor dit programma in Studielink.

Meld je bij voorkeur nog in 2019 aan, zodat we je ook tijdig kunnen informeren als je aanmelding niet klopt of niet compleet is. 

Welkomst event 28 maart 2020

Op 28 maart 2020 wordt er een welkomst event op de TU/e georganiseerd voor alle kandidaten die de selectieprocedure hebben afgerond. Noteer deze datum in jouw agenda!
Deze dag is een mooie gelegenheid om kennis te maken met andere kandidaten die hebben deelgenomen aan de selectieprocedure. Verder maak je kennis met de studievereniging en leer je meer over het studieprogramma.

Het event is geen onderdeel van de selectieprocedure, dus deelname is niet verplicht. In februari 2020 ontvang je meer informatie over deze dag.

Nog vragen?

Heb je algemene vragen over selectie? Neem dan contact met ons op via selection@tue.nl
Opleidingsspecifieke vragen kun je stellen via het contactformulier hieronder.