ECTS punten
180 ECTS
Opleidingstype
Bacheloropleiding
Studieduur
3 jaar
Voertaal
Engels
Titel
Bachelor of Science

Elektrotechniek speelt een rol in alles waarbij elektriciteit en magnetisme komt kijken. Bijvoorbeeld in de ontwikkeling en besturing van elektromotoren voor elektrische auto’s, maar ook bij het ontwerpen van de nieuwste draadloze chips voor een mobiele telefoon. Electrical Engineering is cruciaal in bijna alle moderne technieken: bij het uitlezen van informatie op een dvd tot signaalverwerking in medische apparatuur. Op de TU/e zijn we bijvoorbeeld bezig met draadloze energieoverdracht. Wat dat kan betekenen voor de toekomst? Stel je voor: de accu van je mobieltje of tablet is altijd vol, je hebt geen oplader meer nodig. En de tv kun je overal neerzetten, omdat je de stekker niet meer in het stopcontact hoeft te steken!

Werken aan de toekomst

Electrical Engineering werkt aan de toekomst en dat zie je aan de toepassingen van het vakgebied. Daarom richt de opleiding zich op drie maatschappelijke thema’s, waarmee je in het eerste jaar kennismaakt:

 • Communicatie (The Connected World): 77denk hierbij aan een chip die werkt met lichtsignalen in plaats van elektrische signalen, Bluetooth of WiFi
 • Gezondheidszorg (Care and Cure): medische toepassingen zoals een MRI-scanner of het bestrijden van kankercellen met elektromagnetische golven
 • Milieu (Smart and Sustainable Society): duurzame bronnen als olie en gas raken een keer op. Alternatieven zijn zon en wind. Maar het waait niet altijd. Hoe ga je om met het opslaan van energie? Hoe kun je elektriciteit opslaan?

Bezoek ons

Wil je op de hoogte blijven van belangrijke informatie over studeren op de TU/e en aankomende voorlichtingsactiviteiten? Maak dan een account aan in MyStart@TU/e!

Typisch Electrical Engineering in Eindhoven

Met meer dan 180 eerstejaars is Electrical Engineering in Eindhoven in dit vakgebied de grootste universitaire studie van Nederland. Toch blijft Electrical Engineering een relatief kleine opleiding met een stimulerende studieomgeving, waarin je een goede band met docenten en je medestudenten opbouwt. De faculteit heeft naast uiteenlopende internationale relaties ook goede contacten met de vele technisch hoogstaande bedrijven en onderzoeksinstituten in Brainport Regio Eindhoven. Er zijn daardoor veel deeltijdhoogleraren, inspirerende gastcolleges, stages en excursies die de opleiding net dat beetje meer geven. De elektrotechnische studievereniging Thor zorgt ervoor dat je naast je studie veel leuke activiteiten kunt doen met je medestudenten.

Een studie voor jou?

Hebben vooral de bètavakken jouw interesse? Kijk je nieuwsgierig de wereld in en zie je daarbij zaken die volgens jou voor verbetering vatbaar zijn? Wil je buiten de gebaande paden treden, ben je ambitieus en vind je het inspirerend te weten dat jouw inspanningen kunnen bijdragen aan een positieve verandering in het dagelijkse leven van vele mensen? Dan is Electrical Engineering iets voor jou!

 • 4,0

  Studenttevredenheid op een schaal van 1 tot 5

 • 247

  Aantal eerstejaars

 • 18-24

  Contacttijd eerstejaars

 • 62%

  Doorstroom naar het tweede jaar

 • 32%

  Diploma binnen 4 jaar

 • 87%

  Doorstuderen

Toelating en inschrijving

Welk opleidingstype wil je volgen?

In welk land heb je je diploma gehaald?

Welke opleiding wil je volgen?

Studievereniging Thor

De studievereniging stelt zich ten doel de belangen van de studenten aan de faculteit Electrical Engineering te behartigen. Enerzijds probeert zij om de studenten hun vakgebied van een andere kant te laten bekijken. Zij bereikt dit door middel van onder andere excursies, lezingen en symposia en het organiseren van een studiereis. Anderzijds organiseert de vereniging ook sporttoernooien, feesten, een wekelijkse Borrel, weekendjes en andere vormen van vrijetijdsbesteding om de band tussen de leden onderling te stimuleren.

Contact

Het onafhankelijke oordeel van de NVAO versterkt hogeronderwijsinstellingen in hun kwaliteitscultuur. Op basis van de oordelen van de NVAO worden opleidingen in het hoger onderwijs erkend en krijgen studenten een waardig diploma. In Nederland beoordeelt de NVAO de interne kwaliteitszorg van universiteiten en hogescholen en de kwaliteit van hun opleidingen.