ECTS punten
180 ECTS
Opleidingstype
Bacheloropleiding
Studieduur
3 jaar
Voertaal
Engels
Titel
Bachelor of Science

MEER WETEN OVER Electrical Engineering?

 • Bezoek een experience day op 22 maart of 3 april 2023 en ontvang een middag lang meer informatie over de studie
 • Of ervaar de studie door een hele dag met een van onze studenten mee te lopen tijdens een proefstudeerdag op 7, 14, en 28 maart 2023

Elektrotechniek speelt een rol in alles waarbij elektriciteit en magnetisme komt kijken. Bijvoorbeeld in de ontwikkeling en besturing van elektromotoren voor elektrische en hybride auto’s, maar ook bij het ontwerpen van de nieuwste draadloze chips voor een mobiele telefoon. Electrical Engineering is cruciaal in bijna alle moderne technieken.

Op de TU/e zijn we bijvoorbeeld bezig met draadloze energieoverdracht. Wat dat kan betekenen voor de toekomst? Stel je voor: de accu van je mobieltje of tablet is altijd vol, je hebt geen oplader meer nodig. En een lamp die je overal neer kunt zetten, omdat je de stekker niet meer in het stopcontact hoeft te steken!

Electrical Engineering aan de TU/e: Werken aan de toekomst

Electrical Engineering werkt aan de toekomst en dat zie je aan de toepassingen van het vakgebied. Daarom richt de opleiding zich op drie maatschappelijke thema’s, waarmee je in het eerste jaar kennismaakt:

 • Communicatie (The Connected World): denk hierbij aan een chip die werkt met lichtsignalen in plaats van elektrische signalen, bluetooth of wifi.
 • Gezondheidszorg (Care and Cure): medische toepassingen zoals een MRI-scanner of het bestrijden van kankercellen met elektromagnetische golven
 • Milieu (Smart and Sustainable Society): oplossingen voor duurzame energie, zoals antwoord op de vraag hoe je elektriciteit kunt opslaan

De opleiding Electrical Engineering is binnen Nederland de grootste universitaire studie in dit vakgebied. Toch blijft Electrical Engineering een relatief kleine opleiding met een stimulerende studieomgeving, waarin je een goede band met docenten en je medestudenten opbouwt. De faculteit heeft naast uiteenlopende internationale relaties ook goede contacten met de vele technisch hoogstaande bedrijven en onderzoeksinstituten in Brainport Regio Eindhoven. Er zijn daardoor veel deeltijdhoogleraren, inspirerende gastcolleges, stages en excursies die de opleiding net dat beetje meer geven. De elektrotechnische studievereniging Thor zorgt ervoor dat je naast je studie veel leuke activiteiten kunt doen met je medestudenten.

Waarom Electrical Engineering?

Waarom zou je juist voor deze opleiding kiezen?

Chat met onze studenten

Wie ben jij?

Hebben vooral de bètavakken jouw interesse? Kijk je nieuwsgierig de wereld in en zie je daarbij zaken die volgens jou voor verbetering vatbaar zijn? Wil je buiten de gebaande paden treden, ben je ambitieus en vind je het inspirerend te weten dat jouw inspanningen kunnen bijdragen aan een positieve verandering in het dagelijkse leven van vele mensen? Dan is Electrical Engineering iets voor jou!

 • 3,9

  Studenttevredenheid op een schaal van 1 tot 5

 • 275

  Aantal eerstejaars

 • 18-24

  Contacttijd eerstejaars

 • 59%

  Doorstroom naar het tweede jaar

 • 30%

  Diploma binnen 4 jaar

 • 86%

  Doorstuderen

Toelating en inschrijving

Welk opleidingstype wil je volgen?

In welk land heb je je diploma gehaald?

Welke opleiding wil je volgen?

Studievereniging Thor

De studievereniging Thor behartigt de belangen van de studenten aan de faculteit Electrical Engineering. Doel is aan de ene kant om ze het vakgebied van een andere kant te laten bekijken. Bijvoorbeeld door excursies, lezingen, symposia en een studiereis. Tegelijkertijd probeert de studievereniging de onderlinge band tussen de leden te stimuleren. Daarvoor organiseert zij onder meer een wekelijkse borrel, sporttoernooien, feesten en weekendjes weg. Thor organiseert ook een groot gedeelte van de introductieweek voor eerstejaars elektro- en automotivestudenten.

Meer informatie vind je op de website van studievereniging Thor.

Andere bezochten

Niet helemaal zeker of deze studie bij je past? Andere aankomende studenten bezochten ook:

Contact

Deze opleiding is NVAO gekeurd. In Nederland beoordeelt de NVAO de interne kwaliteitszorg van universiteiten en hogescholen en de kwaliteit van hun opleidingen. Zie hier.