ECTS punten
180
Opleidingstype
Bacheloropleiding
Opleiding met selectie
Studieduur
3 jaar
Voertaal
Engels
Titel
Bachelor of Science

Ben jij geïnteresseerd in technische toepassingen, heb je een creatieve houding en kun je je verplaatsen in mensen?

Industrial Design draait om innovatie, creativiteit, technologie, gebruikersbehoeften, esthetiek, maatschappelijke transformatie en zakelijk belang. Deze studie gaat verder dan traditioneel productontwerp. Als student leer je interactieve systemen, producten en diensten ontwerpen die onze levens beter, meer sociaal of simpelweg comfortabeler maken.

Projecten vormen de ruggengraat van deze studie. Smart home systemen, intelligente kleding en motiverende games zijn voorbeelden van projecten waaraan je zou kunnen werken. Als student leer je nieuwe technologieën en vraagstukken uit maatschappelijke trends vertalen naar innovaties voor het dagelijks leven.

Bezoek ons

Wil je op de hoogte blijven van belangrijke informatie over studeren op de TU/e en aankomende voorlichtingsactiviteiten? Maak dan een account aan in MyStart@TU/e!

Major Industrial Design

Het onderwijsprogramma van de studie Industrial Design is zelfgestuurd en competentiegericht. Je werkt als junior medewerker aan ontwerpopdrachten in een ontwerpteam met medestudenten. Je krijgt intensieve begeleiding van verschillende experts en werkt nauw samen met onderzoekers van de faculteit.

De internationale onderwijsstaf bestaat uit docenten en begeleiders van wie een gedeelte uit de praktijk komt. Zij hebben hun eigen ontwerpbureau of werken voor een bedrijf. Er is dan ook een nauwe samenwerking met bedrijven en instellingen – en veel aandacht voor praktijkgericht leren.

 • 3.9

  Studenttevredenheid op een schaal van 1 tot 5

 • 133

  Aantal eerstejaars

 • 18-24

  Contacttijd eerstejaars

 • 83%

  Doorstroom naar het tweede jaar

 • 54%

  Diploma binnen 4 jaar

 • 83%

  Doorstuderen

Toelating en inschrijving

Welk opleidingstype wil je volgen?

In welk land heb je je diploma gehaald?

Welke opleiding wil je volgen?

Studievereniging Lucid

De studievereniging stelt zich ten doel de belangen van de studenten aan de faculteit Industrial Design te behartigen. Enerzijds probeert zij om de studenten hun vakgebied van een andere kant te laten bekijken. Zij bereikt dit door middel van onder andere excursies, lezingen en symposia en het organiseren van een studiereis. Anderzijds organiseert de vereniging ook sporttoernooien, feesten, een wekelijkse Borrel, weekendjes en andere vormen van vrijetijdsbesteding om de band tussen de leden onderling te stimuleren.

Contact

Het onafhankelijke oordeel van de NVAO versterkt hogeronderwijsinstellingen in hun kwaliteitscultuur. Op basis van de oordelen van de NVAO worden opleidingen in het hoger onderwijs erkend en krijgen studenten een waardig diploma. In Nederland beoordeelt de NVAO de interne kwaliteitszorg van universiteiten en hogescholen en de kwaliteit van hun opleidingen.