ECTS punten
180
Opleidingstype
Bacheloropleiding
Opleiding met selectie
Studieduur
3 jaar
Voertaal
Engels
Titel
Bachelor of Science

Industrieel ontwerp draait om innovatie, creativiteit, technologie, gebruikersbehoeften, esthetiek en maatschappelijk en zakelijk belang. Om je optimaal voor te bereiden op de vele fascinerende uitdagingen binnen dit domein, staat de bacheloropleiding Industrial Design in het teken van interactieve systemen, producten en diensten die het leven veranderen, veraangenamen en intensiveren.

Nieuwe technologieën en vraagstukken uit maatschappelijke trends worden vertaald naar innovaties voor het alledaagse leven. Als student werk je bijvoorbeeld aan applicaties waarmee auto’s kunnen worden gepersonaliseerd of aan intelligente kleding die aanzet tot een actievere levensstijl.

Is dit een opleiding voor jou?

Als student Industrial Design ben je geïnteresseerd in technische toepassingen, heb je de houding om creatief te leren en te denken en kun je je verplaatsen in mensen. Studeren aan deze bacheloropleiding vereist veel reflectie over wie je bent als ontwerper en hoe je je verder wilt ontwikkelen.

MyStart@TU/e

Wil je op de hoogte blijven van belangrijke informatie over studeren op de TU/e en aankomende voorlichtingsactiviteiten? Maak dan een account aan in MyStart@TU/e!

Major Industrial Design

Het onderwijsprogramma van de studie Industrial Design is zelfgestuurd en competentiegericht. Je werkt als junior medewerker aan ontwerpopdrachten in een ontwerpteam met medestudenten. Je krijgt intensieve begeleiding van verschillende experts en werkt nauw samen met onderzoekers van de faculteit.

De internationale onderwijsstaf bestaat uit docenten en begeleiders van wie een gedeelte uit de praktijk komt. Zij hebben hun eigen ontwerpbureau of werken voor een bedrijf. Er is dan ook een nauwe samenwerking met bedrijven en instellingen – en veel aandacht voor praktijkgericht leren.

 • 3.9

  Studenttevredenheid

 • 250

  Aantal eerstejaars

 • 18-24

  Contacttijd eerstejaars

 • 77%

  Doorstroom naar het tweede jaar

 • 50%

  Diploma binnen 4 jaar

 • 78%

  Doorstuderen

Toelating en inschrijving

Welk opleidingstype wil je volgen?

In welk land heb je je diploma gehaald?

Welke opleiding wil je volgen?

Studievereniging Lucid

De studievereniging stelt zich ten doel de belangen van de studenten aan de faculteit Industrial Design te behartigen. Enerzijds probeert zij om de studenten hun vakgebied van een andere kant te laten bekijken. Zij bereikt dit door middel van onder andere excursies, lezingen en symposia en het organiseren van een studiereis. Anderzijds organiseert de vereniging ook sporttoernooien, feesten, een wekelijkse Borrel, weekendjes en andere vormen van vrijetijdsbesteding om de band tussen de leden onderling te stimuleren.

NVAO Accreditatie

Het onafhankelijke oordeel van de NVAO versterkt hogeronderwijsinstellingen in hun kwaliteitscultuur. Op basis van de oordelen van de NVAO worden opleidingen in het hoger onderwijs erkend en krijgen studenten een waardig diploma. In Nederland beoordeelt de NVAO de interne kwaliteitszorg van universiteiten en hogescholen en de kwaliteit van hun opleidingen.