ECTS punten
180
Opleidingstype
Bacheloropleiding
Studieduur
3 Jaar - Fulltime
Voertaal
Engels
Titel
Bachelor of Science (BSc)

De website waar je op shopt, de bediening van een robotstofzuiger, slimme verlichting; technologie is overal om ons heen en vormt een steeds belangrijker deel van ons leven. Té belangrijk om alleen aan technologen over te laten!

Bij Psychology & Technology leer je wat technologie met mensen doet en hoe je technologie voor mensen laat werken met behulp van psychologische kennis. Daarnaast leer je ook hoe je met behulp van psychologie volkomen nieuwe technologische toepassingen ontwerpt. Denk daarbij aan:

 • Robots als hulp in het huishouden
 • Intieme technologie voor affectie op afstand
 • Verlichting waar je gezond en slim van wordt
 • Avatars die je helpen met energiebesparing
 • Intelligente straatverlichting
 • Een douche die ervoor zorgt dat je minder water verbruikt

Na het afstuderen ontvang je jouw diploma Bachelor of Science in Psychology & Technology. Meer weten? Check de Studieopbouw voor meer informatie.

PSYCHOLOGY & TECHNOLOGY AAN DE TU/E: EEN UNIEKE COMBINATIE

De bachelor Psychology & Technology biedt een unieke combinatie en integratie van gedragswetenschappelijke kennis en technische kennis en vaardigheden. Studenten volgen vakken op het gebied van psychologie, technologie en onderzoek. Onze studenten waarderen de opleiding vanwege deze praktische aanpak, de kleinschaligheid en de begeleiding door docenten. Het unieke challenge-based karakter, zorgt ervoor dat kennis wordt toegepast op realistische uitdagingen.

WIE BEN JIJ?

Heb jij je ooit afgevraagd waarom mensen zo gehecht raken aan hun smartphone? Of hoe je spelletjes kunt inzetten om iemand te leren kennen? Ben je geïnteresseerd in hoe de mens precies denkt en beslissingen neemt omtrent technologie? Zou je willen weten of mensen elkaar 'echt' kunnen aanraken met virtual reality? Deze vragen raken zowel de technologie als psychologie. Als jou dit interessant in de oren klinkt, dan is de Bachelor Psychology & Technology iets voor jou.

Als student Psychology & Technology moet je bereid zijn hard te werken. Je hebt je vwo-opleiding succesvol afgerond, met wiskunde B. Affiniteit met techniek en de psychologie is essentieel. Kijk voor meer informatie bij Toelating tot de Bachelor. Heb je een HBO-propedeuse op zak? Controleer je toelaatbaarheid en aanvullende eisen

WAT WIL JE WORDEN?

Met een diploma Psychology & Technology heb je een brede basis als technisch ingenieur. Het werkveld strekt zich uit van de onderzoeks- of ontwerpafdeling van bedrijven tot adviesbureaus. Natuurlijk kun je ook een vervolgstudie gaan doen, zoals een technische, gamma of innovatie-management master-opleiding. Kijk voor de mogelijkheden bij Na je bachelor.

Admission and Enrollment

What program type do you want?

Where did you get your degree?

Which program are you interested in?

Ask a student

Heb je een vraag over de studie of het studentleven? Vraag het onze studenten.

Voor vragen over toelating kun je naar toelating en inschrijving

 • 4,1

  Studenttevredenheid op een schaal van 1 tot 5

 • 102

  AANTAL EERSTEJAARS

 • 76%

  DOORSTROOM NAAR HET TWEEDE JAAR

Studievereniging Intermate

De studievereniging stelt zich ten doel de belangen van Psychology & Technology en Sustainable Innovation studenten te behartigen. Enerzijds probeert zij om de studenten hun vakgebied van een andere kant te laten bekijken. Zij bereikt dit door middel van onder andere excursies, lezingen en symposia en het organiseren van een studiereis. Anderzijds organiseert de vereniging ook sporttoernooien, feesten, een wekelijkse Borrel, weekendjes en andere vormen van vrijetijdsbesteding om de band tussen de leden onderling te stimuleren.

Anderen bezochten

Niet helemaal zeker of deze studie bij je past? Andere aankomende studenten bezochten ook:

Contact

Deze opleiding is NVAO gekeurd. In Nederland beoordeelt de NVAO de interne kwaliteitszorg van universiteiten en hogescholen en de kwaliteit van hun opleidingen. Zie hier.