EngD Clinical Informatics

ECTS punten
120
Opleidingstype
EngD
Studieduur
Twee jaar
Voertaal
Nederlands
Titel
Engineering Doctorate

De TU/e biedt tweejarige post-master ontwerpersopleidingen aan (EngD). Net als bij de promotie krijg je de status van TU/e-werknemer als je voor de opleiding wordt geselecteerd. De opleiding is typisch “institution-based, university-managed”: d.w.z., de trainee werkt vanaf dag één van de opleiding in de opleidingsinstelling en past theorie en vaardigheden van cursussen, workshops en trainingen direct toe in de klinische praktijk (in de vorm van casussen, projecten, e.d.). 

De opleiding leidt tot een Professional Doctorate in Engineering (EngD-graad). Deze opleidingen worden verzorgd onder de vlag van 4TU.School for Technological Design, Stan Ackermans Institute, een gezamenlijk initiatief van de vier Nederlandse technische universiteiten.

De opleiding is ook een deel van de School of Medical Physics and Engineering Eindhoven (SMPE/e; www.tue.nl/smpee). Het doel van deze school is jonge, technologische professionals op te leiden om te werken binnen de gezondheidszorg.

Het Clinical Informatics (Klinische Informatica) programma is toegespitst op het ontwerpen van informatiesystemen binnen de gezondheidszorg. De CI trainees ontwikkelen diepgaande kennis van zowel de technische aspecten, als de gebruikersbehoefte binnen de gezondheidszorg.

Binnen het CI-programma is kennis over Informatie Technologie, zowel klinisch, als bedrijfsprocesmatig, cruciaal voor het ontwerpen van optimale oplossingen. Verder zijn heldere communicatielijnen met de medewerkers binnen de gezondheidszorg van groot belang, om hen zo daadwerkelijk te ondersteunen bij de uitvoering van hun werk.

Het CI-programma wordt uitgevoerd in nauwe samenwerking met ziekenhuizen en andere zorginstellingen in Nederland. Deze opleiding is in het Nederlands, daarom is bij kandidaten een Nederlands niveau van C1 of C2 vereist.

Lees meer over deze opleiding op de website van het Stan Ackermans Instituut.´s.

CCTO Certificatie

Dit programma is erkend als een EngD programma door de CCTO, het Nederlandse certificatie instituut voor technologische ontwerpers programma

Contact