ECTS punten
120
Opleidingstype
Masteropleiding
Studieduur
2 jaar
Voertaal
Engels
Titel
Master of Science (MSc)

De voortschrijdende globalisering van de wereld stelt ons voor toenemende uitdagingen op het gebied van natuur, demografie, samenleving en ruimte. In het masterprogramma Architecture, Building and Planning leer je deze problemen aan te pakken door ze om te zetten in slimme, gezonde en duurzame oplossingen voor de bebouwde omgeving.

Je volgt de opleiding tot bouwkundige en ontwikkelt een optimale combinatie van wetenschap, technologie en ontwerp zodat je de problemen van andere disciplines in het masterprogramma Architecture, Building and Planning beter begrijpt.  Je ontwikkelt een ontwerpgerichte aanpak en leert analytisch te denken. Een gezonde dosis creativiteit is een vereiste!

Tijdens dit masterprogramma kun je je ontwikkelen tot ontwerper, onderzoeker, manager of beleidsmaker in de gekozen vakgebieden. Je wordt gestimuleerd om kruisverbanden tot stand te brengen tussen twee of meer van deze disciplines.

Specifieke uitdagingen waaraan de medewerkers van ons vakgbied werken omvatten:

  • Kwaliteit van leven
  • Slimme leefomgevingen
  • Duurzame transformatie
Speel video
Gabriela Koziel

Ask a student

Heb je een vraag over de studie of het studentleven? Vraag het onze studenten.

Voor vragen over toelating kun je naar toelating en inschrijving

Het vakgbied biedt ook kansen voor internationale ervaring en stages. Daarmee kun je je professionele ontwikkeling verbreden of verdiepen door naar het buitenland te gaan of werkervaring op te doen bij een bedrijf. Tegelijkertijd biedt het optionele honors programma van de master verdere kansen voor persoonlijk leiderschap en professionele ontwikkeling.

In het masterprogramma Architectuur, Bouwkunde en Planologie bieden we zes mastertracks aan. De programma's zijn flexibel en je bent vrij om je eigen persoonlijke studieplan samen te stellen volgens jouw interesses, capaciteiten en ambities. Een docent is je mentor en klankbord voor het bespreken van je studieplan.

Mastertracks

Toelating en inschrijving

Welk opleidingstype wil je volgen?

In welk land heb je je diploma gehaald?

Welke opleiding wil je volgen?

FAQ

Contact

Deze opleiding is NVAO gekeurd. In Nederland beoordeelt de NVAO de interne kwaliteitszorg van universiteiten en hogescholen en de kwaliteit van hun opleidingen. Zie hier.