Master Architecture, Building and Planning

Studieduur
2 jaar
Master of Science (MSc)

De voortschrijdende globalisering van de wereld stelt ons voor toenemende uitdagingen op het gebied van natuur, demografie, samenleving en ruimte. In het masterprogramma Architecture, Building and Planning leer je deze problemen aan te pakken door ze om te zetten in slimme, gezonde en duurzame oplossingen voor de bebouwde ruimte.

Je volgt de opleiding tot bouwkundige en ontwikkelt een optimale combinatie van wetenschap, technologie en ontwerp zodat je de problemen van andere disciplines in het masterprogramma Architecture, Building and Planning beter begrijpt.  Je ontwikkelt een ontwerpgerichte aanpak en leert analytisch te denken. Een gezonde dosis creativiteit is een vereiste!

Kernprogramma's (tracks)

In het masterprogramma Architectuur, Bouwkunde en Planologie bieden we vier optionele trajecten:

De programma's zijn echter uiterst flexibel en u bent vrij om uw eigen persoonlijke studieplan samen te stellen volgens uw interesses, capaciteiten of andere motieven. Een lid van het academisch personeel is uw mentor en klankbord voor het bespreken van uw doelstellingen en keuzes.

Tijdens dit masterprogramma kun je je ontwikkelen tot ontwerper, onderzoeker, manager of beleidsmaker in de gekozen vakgebieden. Je wordt gestimuleerd om kruisverbanden tot stand te brengen tussen twee of meer van deze disciplines.

Specifieke uitdagingen waaraan de medewerkers van ons vakgbied werken omvatten:

• Kwaliteit van leven
  • Slimme leefomgevingen
  • Duurzame transformatie

Het vakgbied biedt ook kansen voor internationale ervaring en stages. Daarmee kun je je professionele ontwikkeling verbreden of verdiepen door naar het buitenland te gaan of werkervaring op te doen bij een bedrijf. Tegelijkertijd biedt het optionele honors programma van de master verdere kansen voor persoonlijk leiderschap en professionele ontwikkeling.

Toelating en inschrijving

Welk opleidingstype wil je volgen?

In welk land heb je je diploma gehaald?

Welke opleiding wil je volgen?

MyStart@TU/e

Wil je op de hoogte gehouden worden over studeren aan de TU/e en aankomende voorlichtingsactiviteiten? Maak een MyStart@TU/e account!

NVAO Accreditatie

Het onafhankelijke oordeel van de NVAO versterkt hogeronderwijsinstellingen in hun kwaliteitscultuur. Op basis van de oordelen van de NVAO worden opleidingen in het hoger onderwijs erkend en krijgen studenten een waardig diploma. In Nederland beoordeelt de NVAO de interne kwaliteitszorg van universiteiten en hogescholen en de kwaliteit van hun opleidingen.