ECTS punten
120
Opleidingstype
Masteropleiding
Studieduur
2 jaar
Voertaal
Engels
Titel
Master of Science (MSc)

Landen zijn meestal te herkennen aan hun steden, infrastructuur en met name ook aan de kenmerkende gebouwen. Dat zijn vaak grensverleggende bouwtechnische hoogstandjes, voorzien van innovatieve oplossingen voor architectonische uitdagingen. Denk bijvoorbeeld aan het schelpvormige Opera House in Sydney of de 828 meter hoge Burj Khalifa in Dubai. Dichterbij vind je iconische bouwwerken als de Markthal, de Erasmusbrug en station Rotterdam Centraal. In Eindhoven zelf, waar onze universiteit ligt, vind je het iconische Evoluon. Ben jij de ontwerper van dat nieuwe, kenmerkende gebouw waar jouw land trots op kan zijn? Ontwikkel je kennis van de gebouwde omgeving met deze opleiding Architecture, Building and Planning (ABP) aan de Technische Universiteit Eindhoven.

WAAR GAAT ARCHITECTURE, BUILDING AND PLANNING VANUIT EEN MAATSCHAPPELIJK OOGPUNT EIGENLIJK OVER?

De huidige maatschappelijke en duurzame ontwikkelingen zetten ons voortdurend aan het denken over onze gebouwde omgeving. Deze omgeving omvat land, lucht, water, transport, communicatie en logistiek. We willen het land en de infrastructuur in deze omgeving zo optimaal en effectief mogelijk gebruiken. Al tientallen jaren wordt er over klimaatverandering, energietransitie, de snelle bevolkingsgroei en een woningtekort gesproken, maar deze onderwerpen stonden nooit eerder zo hoog op de agenda als nu. Deze uitdagende onderwerpen vereisen scherp denkwerk en innovatieve technologieën die het mogelijk maken om constante aanpassingen van en verbeteringen op de stad te kunnen uitvoeren. De stad van vandaag wordt klaargemaakt voor de eisen van morgen.

WELKE INVLOED HEEFT ARCHITECTURE, BUILDING AND PLANNING OP MIJ?

Kunst en wetenschap gaan hand in hand bij het plannen en creëren van onze gebouwde omgeving. Je kunt op allerlei manieren bijdragen aan de gebouwde omgeving van de toekomst. Ga bijvoorbeeld aan de slag als architect, stedenbouwkundige, vastgoedspecialist, mobiliteitsadviseur, bouwkundig ingenieur, constructief ontwerper of expert op het gebied van bouwfysica. De masteropleiding Architecture, Building and Planning (ABP) aan de TU/e stoomt je klaar voor een van deze banen of voor een carrière in de wetenschap. Oud-studenten van ABP zorgen ervoor dat een gebouw niet alleen mooi en functioneel is, maar ook veilig. Dit doen ze door kunst, wetenschap en technologie met elkaar te combineren. De masteropleiding Architecture, Building and Planning haalt jouw innerlijke leider naar boven. Je wordt opgeleid tot een echte professional die buiten de lijntjes durft te tekenen en de gebouwde omgeving en bouwindustrie kan (her)vormen.

WAT GA IK LEREN EN WAAROM IS DAT BELANGRIJK? 

Deze master aan de TU/e omvat het brede scala aan disciplines dat met de gebouwde omgeving te maken heeft. Dit loopt van architectuur en stedenbouwkundig ontwerpen tot bouwkundig ingenieur en constructief ontwerpen. Maar het gaat ook over bouwfysica, stadsplanning, mobiliteit en projectontwikkeling. Tijdens de opleiding leer je meer over vastgoedontwikkeling en bouwmaterialen, -technieken en -constructies. Met deze kennis kun je gebouwen, steden en infrastructuur beter plannen, ontwikkelen, onderhouden en behouden, bijvoorbeeld door wanden, daken en andere bouwelementen te herontwerpen. Binnen de door jou gekozen richting volg je vakken, ontwerpprojecten en onderzoeksprojecten waarmee je je verder specialiseert. We moedigen je aan om twee of meer van onze tracks met elkaar te combineren, zodat je de uitdagingen die de andere disciplines bieden ook begrijpt. Wij helpen je om je analytische en synthetische vaardigheden toe te passen in een ontwerpgerichte aanpak, verankerd in onderzoek.

WAAROM ZOU IK DEZE MASTER KIEZEN? OVER WELKE VAARDIGHEDEN MOET IK BESCHIKKEN? 

Een gezonde dosis creativiteit is vereist als je de meest innovatieve oplossing voor veelvoorkomende bouwkundige problemen wilt vinden. Daarnaast zijn onafhankelijkheid en nieuwsgierigheid een pre voor het werken in de gebouwde omgeving. Bovendien moet je een echte teamspeler zijn. Jij legt de verbanden met en tussen andere relevante disciplines. 

WAAROM ZOU IK DIT PROGRAMMA BIJ DE TU/E VOLGEN EN NIET ERGENS ANDERS? WAT MAAKT DEZE MASTER UNIEK? 

De masteropleiding Architecture, Building and Planning in Eindhoven is heel breed opgezet. Geen enkele andere universiteit hanteert een vergelijkbare aanpak. Omdat we alle disciplines met betrekking tot de gebouwde omgeving in huis hebben, biedt het programma een stevige basis voor jouw carrière in de bouwsector. Nog een groot pluspunt: de opleiding is kleinschalig opgezet, waardoor studenten samen met hun docenten de beste resultaten behalen. Binnen onze masteropleiding ABP laat je specifieke vakken en uiteenlopende interesses in de gebouwde omgeving zó samenkomen dat er een programma ontstaat dat echt goed bij je past.

 

 

 

 

 

Speel video
Gabriela Koziel

Chat met onze studenten

Het vakgbied biedt ook kansen voor internationale ervaring en stages. Daarmee kun je je professionele ontwikkeling verbreden of verdiepen door naar het buitenland te gaan of werkervaring op te doen bij een bedrijf. Tegelijkertijd biedt het optionele honors programma van de master verdere kansen voor persoonlijk leiderschap en professionele ontwikkeling.

In het masterprogramma Architectuur, Bouwkunde en Planologie bieden we zes mastertracks aan. De programma's zijn flexibel en je bent vrij om je eigen persoonlijke studieplan samen te stellen volgens jouw interesses, capaciteiten en ambities. Een docent is je mentor en klankbord voor het bespreken van je studieplan.

Mastertracks

Toelating en inschrijving

Welk opleidingstype wil je volgen?

In welk land heb je je diploma gehaald?

Welke opleiding wil je volgen?

FAQ

Contact

Deze opleiding is NVAO gekeurd. In Nederland beoordeelt de NVAO de interne kwaliteitszorg van universiteiten en hogescholen en de kwaliteit van hun opleidingen. Zie hier.