ECTS punten
Studieduur
2 jaar
Master of Science (MSc)

De voortschrijdende globalisering van de wereld stelt ons voor toenemende uitdagingen op het gebied van natuur, demografie, samenleving en ruimte. In het masterprogramma Architecture, Building and Planning leer je deze problemen aan te pakken door ze om te zetten in slimme, gezonde en duurzame oplossingen voor de bebouwde omgeving.

Je volgt de opleiding tot bouwkundige en ontwikkelt een optimale combinatie van wetenschap, technologie en ontwerp zodat je de problemen van andere disciplines in het masterprogramma Architecture, Building and Planning beter begrijpt.  Je ontwikkelt een ontwerpgerichte aanpak en leert analytisch te denken. Een gezonde dosis creativiteit is een vereiste!

Tijdens dit masterprogramma kun je je ontwikkelen tot ontwerper, onderzoeker, manager of beleidsmaker in één van de gekozen vakgebieden. Je wordt gestimuleerd om kruisverbanden tot stand te brengen tussen twee of meer van deze disciplines.

Specifieke uitdagingen waaraan afgestudeerden van ABP werken zijn :

• Kwaliteit van leven
  • Slimme leefomgevingen
  • Duurzame transformatie

Je hebt de mogelijkheid om tijdens je studie  internationale ervaring op te doen door naar het buitenland te gaan voor een deel van de studie. Ook kun je werkervaring opdoen bij een bedrijf door het volgen van een stage.Tegelijkertijd biedt het optionele honors programma van de master verdere kansen voor persoonlijk leiderschap en professionele ontwikkeling.

Tijdens dit masterprogramma kun je je ontwikkelen tot ontwerper, onderzoeker, manager of beleidsmaker in de gekozen vakgebieden. Je wordt gestimuleerd om kruisverbanden tot stand te brengen tussen twee of meer van deze disciplines.

Specifieke uitdagingen waaraan de medewerkers van ons vakgbied werken omvatten:

• Kwaliteit van leven
  • Slimme leefomgevingen
  • Duurzame transformatie

Het vakgbied biedt ook kansen voor internationale ervaring en stages. Daarmee kun je je professionele ontwikkeling verbreden of verdiepen door naar het buitenland te gaan of werkervaring op te doen bij een bedrijf. Tegelijkertijd biedt het optionele honors programma van de master verdere kansen voor persoonlijk leiderschap en professionele ontwikkeling.

Toelating en inschrijving

Welk opleidingstype wil je volgen?

In welk land heb je je diploma gehaald?

Welke opleiding wil je volgen?

Bezoek ons

Wil je op de hoogte gehouden worden over studeren aan de TU/e en aankomende voorlichtingsactiviteiten? Maak een MyStart@TU/e account!

Contact

Het onafhankelijke oordeel van de NVAO versterkt hogeronderwijsinstellingen in hun kwaliteitscultuur. Op basis van de oordelen van de NVAO worden opleidingen in het hoger onderwijs erkend en krijgen studenten een waardig diploma. In Nederland beoordeelt de NVAO de interne kwaliteitszorg van universiteiten en hogescholen en de kwaliteit van hun opleidingen.