ECTS punten
120
Opleidingstype
Masteropleiding
Studieduur
Twee jaar
Voertaal
Engels
Titel
Master of Science

In de masteropleiding Chemical Engineering leer je technische oplossingen aan te dragen voor problemen en vraagstukken met betrekking tot de chemische proces- en producttechnologie. Onderwijs en onderzoek zijn in deze masteropleiding sterk met elkaar verweven, waardoor je direct kennismaakt met de meest recente ontwikkelingen in het vakgebied. Daarnaast leer je tijdens de opleiding te werken met de nieuwste tools en technieken waarover een scheikundig technoloog kan beschikken. Dit alles binnen een op jouw wensen afgestemd studieprogramma.

Scheikundig technoloog

Als scheikundig technoloog ben je in staat technische oplossingen aan te dragen voor problemen en vraagstukken met betrekking tot de proces- en producttechnologie. Een scheikundig technoloog werkt hierbij nauw samen met experts uit andere vakgebieden en houdt rekening met de bijkomende economische, sociale, milieutechnische en ethische aspecten.

Afstudeerrichtingen

De twee-jarige masteropleiding Chemical Engineering biedt je de mogelijkheid om ​​grondige kennis op te doen in een van de twee mastertracks binnen het programma. Bij het aanmelden voor de masteropleiding Chemical Engineering moet je een keuze maken tussen een van de volgende tracks:

Speel video
Federico Fabbricatore

Ask a student

Heb je een vraag over de studie of het studentleven? Vraag het onze studenten.

Voor vragen over toelating kun je naar toelating en inschrijving

IChemE accreditatie

De master track Chemical and Process Technology aan de Technische Universiteit Eindhoven heeft de 'Internationally Accredited Degree'  toegekend gekregen van The Institution of Chemical Engineers (IChemE). Hieruit blijkt dat onze opleiding wetenschappelijk verantwoord en industrieel relevant is. 

Toelating en inschrijving

Welk opleidingstype wil je volgen?

In welk land heb je je diploma gehaald?

Welke opleiding wil je volgen?

Vragen? Neem contact met ons op:

Deze opleiding is NVAO gekeurd. In Nederland beoordeelt de NVAO de interne kwaliteitszorg van universiteiten en hogescholen en de kwaliteit van hun opleidingen. Zie hier.