Over DS&AI

Over de master Data Science and Artificial Intelligence

  • DS&AI is de enige ingenieursopleiding in Nederland waarin geavanceerde technieken en methoden uit de vakgebieden data science en kunstmatige intelligentie worden gecombineerd.
  • Deze master biedt unieke specialisaties in process mining (het snelst groeiende analyse vakgebied onder leiding van onze wereldwijd toonaangevende onderzoeksgroep), visualisatie en visual analytics (essentieel voor verklaarbare AI en machine learning) en kennismanagement en dataintegratie.
  • Als DS&AI-student specialiseer je je naar je eigen interesses. Wij helpen je graag bij het vinden van je route. 
  • Na je afstuderen ben je in staat om geavanceerde data-analytische technieken en AI-methoden te ontwikkelen en construeren om intelligente systemen te begrijpen, creëren en toe te passen. 
  • Je rondt je opleiding af in het hart van de snelgroeiende, high-tech Brainport-regio.

Word je enthousiast van het enorme potentieel van het combineren van data science met AI-technieken?

En word je geraakt door het vooruitzicht om gegevens te gebruiken om bruikbare kennis te genereren en een verschil te maken bij grote maatschappelijke uitdagingen? Dan is een masteropleiding in Data Science en AI-engineering misschien wel iets voor jou. 

DS&AI biedt studenten een breed scala aan mogelijkheden voor het bestuderen, onderzoeken en combineren van data science en kunstmatige intelligentie op het raakvlak van hun grootste potentieel: het gebruik van geavanceerde analyses en technieken om gegevens om te zetten in intelligente oplossingen. Kiezen voor een master DS&AI aan de TU/e betekent dat je jezelf onderdompelt in een van de snelst groeiende regio's van Europa: Brainport, een ecosysteem waarin kennisintensieve productie en diverse industrieën elkaar ontmoeten. In Eindhoven komen engineering en data science expertise echt tot leven. 

DS&AI-studenten ontwikkelen end-to-end technische vaardigheden. Zij combineren en ontwikkelen datagestuurde benaderingen en leermethoden in een snel evoluerend vakgebied.

Onze visie op een 'goede ingenieur'

Wij geloven dat goed werk doen als ingenieur in data science of AI betekent dat je in staat bent om een breed scala aan technieken en vaardigheden uit verschillende expertisegebieden te integreren, terwijl je voortdurend oog hebt voor de impact van je oplossingen. Ons DS&AI-masterprogramma bereidt studenten volledig voor op een carrière in de techniek van de slimste oplossingen van morgen, die de menselijke intelligentie overtreffen en aanvullen op een eerlijke, betrouwbare, duurzame en vooral mensgerichte manier. Datawetenschappers begrijpen de grote maatschappelijke uitdagingen van de toekomst. Wij zijn er trots op dat we goede ingenieurs opleiden!