ECTS punten
120
Opleidingstype
Masteropleiding
Studieduur
Twee jaar
Voertaal
Engels
Titel
Master of Science (MSc)

Het dagelijkse leven van vandaag zou eenvoudigweg niet mogelijk zijn zonder elektrotechniek. Het levert oplossingen voor elk aspect van ons leven, van energievoorziening en communicatie tot gezondheidszorg en het milieu. De faculteit Electrical Engineering van de TU/e pakt deze uitdagingen aan via negen onderzoeksgroepen, elk met zijn eigen specifieke kennis en onderzoeksfocus. Dit onderzoek is breder gecategoriseerd binnen onze drie kernthema's:

  • The Connected World: de toekomst van communicatie
  • Care and Cure: elektrotechniek in de gezondheidszorg
  • Smart & Sustainable Society: omgaan met energie op een duurzame manier

Master Electrical Engineering

In ons masterprogramma Electrical Engineering verricht je innovatief onderzoek en ontwerp, analyseer en realiseer je slimme en nieuwe elektrische componenten en systemen. Je wordt actief betrokken bij het eigen onderzoeksprogramma van de faculteit en werkt samen met andere R&D-afdelingen in de industrie, via stages en een afstudeerproject. Naast een algemeen programma in de elektrotechniek, bieden we ook twee specialisatie tracks:

  • Connected World Technologies
  • Care and Cure

De masteropleiding Electrical Engineering van de TU/e biedt state-of-the-art onderwijs en sterke banden met de industrie. Veel van onze deeltijdhoogleraren hebben ook posities in toonaangevende bedrijven, zodat ons onderzoek en onderwijs commercieel relevant blijven. Electro-technologie stopt nooit en als afgestudeerde van dit programma kun je een baanbrekende en leidinggevende functie vervullen.

Toelating en inschrijving

Welk opleidingstype wil je volgen?

In welk land heb je je diploma gehaald?

Welke opleiding wil je volgen?

Bezoek ons

Wil je op de hoogte gehouden worden over studeren aan de TU/e en aankomende voorlichtingsactiviteiten? Maak een MyStart@TU/e account!

Contact

Het onafhankelijke oordeel van de NVAO versterkt hogeronderwijsinstellingen in hun kwaliteitscultuur. Op basis van de oordelen van de NVAO worden opleidingen in het hoger onderwijs erkend en krijgen studenten een waardig diploma. In Nederland beoordeelt de NVAO de interne kwaliteitszorg van universiteiten en hogescholen en de kwaliteit van hun opleidingen.