ECTS punten
120
Opleidingstype
Masteropleiding
Studieduur
Twee jaar
Voertaal
Engels
Titel
Master of Science (MSc)

Het dagelijkse leven van vandaag zou eenvoudigweg niet mogelijk zijn zonder elektrotechniek. Het levert oplossingen voor elk aspect van ons leven, van energievoorziening en communicatie tot gezondheidszorg en het milieu. De faculteit Electrical Engineering van de TU/e pakt deze uitdagingen aan via negen onderzoeksgroepen, elk met zijn eigen specifieke kennis en onderzoeksfocus. Dit onderzoek is breder gecategoriseerd binnen onze drie kernthema's:

  • The Connected World: de toekomst van communicatie
  • Care and Cure: elektrotechniek in de gezondheidszorg
  • Smart & Sustainable Society: omgaan met energie op een duurzame manier

Master Electrical Engineering

In ons masterprogramma Electrical Engineering verricht je innovatief onderzoek en ontwerp, analyseer en realiseer je slimme en nieuwe elektrische componenten en systemen. Je wordt actief betrokken bij het eigen onderzoeksprogramma van de faculteit en werkt samen met andere R&D-afdelingen in de industrie, via stages en een afstudeerproject.

Naast een algemeen programma in de elektrotechniek, bieden we ook twee specialisatie tracks:

De EIT InnoEnergy-master in slimme elektrische netwerken en systemen (SENSE) maakt ook deel uit van de master in Electrical Enginerring. Deze specialisatie richt zich op het ontwerpen, implementeren en beheren van slimme netten. Studenten die dit programma volgen, studeren hun eerste jaar in Zweden en hun tweede jaar aan de TU / e. Als gevolg daarvan behalen ze een dubbele graad in het relevante masterprogramma van elke universiteit.

Life after finishing a TU/e Electrical Engineering program

Looking for a bachelor’s or master’s degree program that you can adapt to your skills and ambitions? Welcome to the TU/e Department of Electrical Engineering. Get a better view of your options after finishing your Electrical Engineering bachelor or master. Three of our alumni tell you all about their choices, experiences and dreams.

Chat met onze studenten

Speel video
Daan Daverveld

GERELATEERDE MASTERTRACKS

Toelating en inschrijving

Welk opleidingstype wil je volgen?

In welk land heb je je diploma gehaald?

Welke opleiding wil je volgen?

Contact

Deze opleiding is NVAO gekeurd. In Nederland beoordeelt de NVAO de interne kwaliteitszorg van universiteiten en hogescholen en de kwaliteit van hun opleidingen. Zie hier.