Master Human-Technology Interaction

ECTS punten
120
Opleidingstype
Masteropleiding
Studieduur
Twee jaar
Voertaal
Engels
Titel
Master of Science (MSc)

Technologische ontwikkeling kan het dagelijks leven van mensen gezonder, veiliger en begrijpelijker, onafhankelijk, leuker en comfortabeler maken. Nieuwe technologieën voorzien ons van nieuwe communicatiemiddelen en amusement; en manieren om het leven duurzamer te maken om de planeet te beschermen voor toekomstige generaties. Maar om deze technologieën echt succesvol te laten zijn, moeten mensen ze op de juiste manier gebruiken en vertrouwen, accepteren en adopteren.

Kennis van sociale wetenschappen toepassen op technologie

Human Technology Interaction engineering heeft als doel om dat vertrouwen en begrip op te bouwen door vanuit het gebruikersperspectief naar technologie te kijken. Dit vereist diepgaand begrip van zowel menselijke als technologische aspecten. Deze omvatten bruikbaarheid, ergonomie, perceptie, cognitie, besluitvorming, sociale psychologie, consumentengedrag en omgevingspsychologie. 

Master Human-Technology Interaction

Ons multidisciplinaire Human Technology Interaction-masterprogramma biedt fundamentele kennis van de psychologische wetenschappen met betrekking tot basisthema's zoals perceptie, cognitie, communicatie, motivatie en attitudes. Deze kennis wordt vervolgens toegepast op een technologisch domein van je keuze. Bijvoorbeeld informatie- en communicatietechnologie (ICT), duurzame energie of de gebouwde omgeving.

Het programma richt zich op nieuwe kansen en problemen die voortvloeien uit deze snel veranderende technologische domeinen. Je hebt een grondige kennis van de technologie nodig, daarom bestaat een substantieel deel van het programma uit technische cursussen op het gebied van jouw interesse.

Na het voltooien van het programma kun je de haalbaarheid van nieuwe technologische ontwikkelingen in relatie tot menselijke beperkingen en capaciteiten beoordelen. Met deze kennis kun je een belangrijke rol spelen bij het ontwerpen van nieuwe technologieën door de gebruiker centraal te plaatsen.

Toelating en inschrijving

Welk opleidingstype wil je volgen?

In welk land heb je je diploma gehaald?

Welke opleiding wil je volgen?

Bekijk stappenplan

MyStart@TU/e

Wil je op de hoogte gehouden worden over studeren aan de TU/e en aankomende voorlichtingsactiviteiten? Maak een MyStart@TU/e account!

NVAO Accreditatie

Het onafhankelijke oordeel van de NVAO) versterkt hogeronderwijsinstellingen in hun kwaliteitscultuur. Op basis van de oordelen van de NVAO worden opleidingen in het hoger onderwijs erkend en krijgen studenten een waardig diploma. In Nederland beoordeelt de NVAO de interne kwaliteitszorg van universiteiten en hogescholen en de kwaliteit van hun opleidingen.