Studieopbouw en curriculum

Structuur en curriculum

Structuur

De master Industrial and Applied Mathematics duurt twee jaar, waarin je in totaal 120 ECTS behaalt. De exacte inhoud van je master hangt af van je specifieke academische traject en is gekoppeld aan de specialisatie(s) die je kiest. 

Professioneel portfolio

5

Kernprogramma

20 

Individueel programma

50

Stage (optioneel)

15

Eindproject

30

Curriculum

Tijdens de twee jaar van de IAM-master doe je brede fundamentele kennis op in analyse, stochastiek en 'discrete' wiskunde.

Naast het kernprogramma vul je zelf je individuele programma in. Over het algemeen ontdekken studenten snel waar hun interesses liggen: aangewezen kernvakken inspireren hen gedurende hun studie. Daarnaast wordt er gedurende de hele master informatie gegeven over de verschillende vakgebieden.

Verdeling studie/ECTS

Data Science als troef

Over alle domeinen en thema's heen bereidt de master IAM je voor op de verwachte 'data deluge'. Verschillende vakken in ons programma gaan over de wiskunde achter data science. Studenten kunnen ook data science vakken uit de master Data Science and Artificial Intelligence opnemen in hun keuzeruimte.

De belangrijkste disciplines binnen de master zijn terug te brengen tot drie wiskundige gebieden:

  1. Het gebied van de Computational Science and Engineering richt zich op het simuleren en analyseren van complexe processen (zowel fysiek als technisch).
  2. Met Discrete Wiskunde en Toepassingen verkennen studenten wiskunde in relatie tot digitale toepassingen, specifiek met betrekking tot het optimaliseren van discrete processen voor communicatie en veiligheid. 
  3. Statistiek, Kansrekening en Operationeel Onderzoek omvat mangementplanning en organisatorische problemen, industriĆ«le statistiek, en het analyseren van waarschijnlijkheidsverschijnselen. 

De opleiding neemt deel aan het MasterMath programma, een landelijk samenwerkingsverband van de wiskunde-afdelingen van verschillende Nederlandse universiteiten. Hierdoor kunnen onze studenten cursussen volgen aan de gezamenlijke faculteiten in het hele land - een unieke kans, aangezien elke faculteit in Nederland een eigen kenmerkende specialiteit heeft. We nodigen je van harte uit een kijkje te nemen!