Master Industrial Design

ECTS punten
120
Opleidingstype
Masteropleiding
Studieduur
Twee jaar
Voertaal
Engels
Titel
Master of Science (MSc)

Industrial Design ontwerp overstijgt traditionele overwegingen van vorm en functie. Het omvat interactie en systeemaanpassing, terwijl het zich richt op gebruikersbehoeften en aantrekkelijke gebruikerservaringen creëert.

Studeer een Master Industrial Design aan de TU/e en je bent opgeleid om verder te gaan dan alleen het ontwerpen van artikelen of ervaringen. Je krijgt de kennis om echte verandering te bereiken door uitdagingen aan te pakken die verband houden met specifieke maatschappelijke en zakelijke contexten.

DE MAATSCHAPPIJ TRANSFORMEREN

Onze faculteit richt zich in het bijzonder op het ontwerp van intelligente systemen, diensten en aanverwante producten voor het transformeren van de samenleving. Een paar voorbeelden zijn:

  • Intelligente verlichtingssystemen
  • Motiverende technologieën om een ​​gezonde levensstijl te bevorderen
  • Speelgoed- en gamingtoepassingen ter ondersteuning van sociale interactie en fysieke activiteit
  • Wearable technologieën
  • Systemen en apparaten om mensen te verbinden.

Master of Industrial Design

Het doel van het masterprogramma Industrial Design is om je te helpen een zelfsturende industriële ontwerpingenieur te worden met een uniek competentieprofiel. Dit profiel combineert specifieke vaardigheden en kennis uit vijf expertisegebieden:

  • Creativiteit en esthetiek
  • Technologie en realisatie
  • Gebruikers en de maatschappij
  • Zakelijk en ondernemerschap
  • Wiskunde, data en computing

Uniek onderwijsmodel

De faculteit Industrial Design past een onderwijsmodel toe dat zich richt op leren door het ontwikkelen van competenties. In essentie zorgt het model voor directe toepassing van wat u leert op basis van de integratie van specifieke competenties. Door middel van authentieke ontwerp- en ontwerponderzoeksprojecten, integreer je vaardigheden en kennis uit de vijf expertisegebieden. Deze projecten ondersteunen de ontwikkeling van je academische en professionele vaardigheden en omvatten meestal een echte klant.

Door je eigen projecten en leermogelijkheden te kiezen, kun je een professionele identiteit ontwikkelen die past bij jouw ambities als industrieel ontwerper en je visie op design, technologie en samenleving. Elke student wordt gevolgd door projectcoaches, mentoren, docenten en experts, die regelmatig feedback geven om te zorgen voor verdere vooruitgang.

Leonie Tenthof van Noorden

I’M USING THE LATEST TECHNOLOGY TO CREATE DESIGNS THAT PUSH THE BOUNDARIES OF THE FASHION INDUSTRY

Toelating en inschrijving

Welk opleidingstype wil je volgen?

In welk land heb je je diploma gehaald?

Welke opleiding wil je volgen?

Bekijk stappenplan

MyStart@TU/e

Wil je op de hoogte gehouden worden over studeren aan de TU/e en aankomende voorlichtingsactiviteiten? Maak een MyStart@TU/e account!

NVAO Accreditation

The independent judgment by the NVAO strengthens higher education institutions in their quality culture. On the basis of the judgments of NVAO higher education programmes are recognized and students receive a legally recognized degree. In the Netherlands, NVAO assesses the internal quality assurance pursued by universities and the quality of the programmes they provide.