Master Industrial Design

ECTS punten
120
Opleidingstype
Masteropleiding
Studieduur
Twee jaar
Voertaal
Engels
Titel
Master of Science (MSc)

Industrial Design op de TU/e richt zich op het ontwerp en het gebruik van nieuwe technologie(systemen) in een maatschappelijke context. Bij het ontwerpen van dergelijke systemen kijk je verder dan de traditionele grenzen van vorm en functie - en integreer je dataverwerking, gebruikerservaring en interactieontwerp. Daarnaast wil je met deze systemen marktwaarde en sociale impact creëren.

DE MAATSCHAPPIJ TRANSFORMEREN

Als je kiest voor de master Industrial Design, dan word je opgeleid om echte verandering te bereiken door uitdagingen in specifieke maatschappelijke en zakelijke contexten aan te gaan. We richten ons op met onderwerpen zoals intelligente verlichting, games die een gezonde levensstijl stimuleren, interfaces voor autonome voortuigen, kleding waarin technologie is verwerkt en meer.

Onderwerpen van expertise

Het doel van de master Industrial Design is het jou begeleiden in het worden van een zelf sturende industrial design engineer met een uniek competentie profiel. Dit profiel is een combinatie van een specifieke gedrag, skills en kennis van de volgende vijf onderwerpen:

  • Creativity and Aesthetics
  • Technology and Realization
  • Users and Society
  • Business and Entrepreneurship
  • Math, Data and Computing

Naast de stevige basis in bovenstaande onderwerpen en Design en Research processen, kun je zelf je individuele profiel ontwikkelen door jezelf te specialiseen in twee van de bovenstaande onderwerpen. Je kunt zelf vakken kiezen die hierbij aansluiten.

Uniek onderwijsmodel

De faculteit Industrial Design hanteert een competentiegericht onderwijsmodel. Dat betekent vooral dat je direct toepast wat je leert door specifieke competenties te gebruiken. In authentieke design en design research projecten, integreer je kennis, vaardigheden en houding uit de vijf expertisegebieden. Daarnaast ontwikkel je academische en professionele vaardigheden in je projecten, die vaak in samenwerking gaan met een echte ‘client’ (bedrijf, overheidsinstelling of NGO).

Je ontwikkelt een professionele identiteit je eigen projecten en leerpad te kiezen, dat past bij je ambities als industrial design ingenieur en jouw visie op design, technologie en maatschappij. Je ontwikkeling wordt op de voet gevolgd door projectcoaches, mentoren, docenten en deskundigen. Je krijgt geregeld feedback.

Leonie Tenthof van Noorden

Toelating en inschrijving

Welk opleidingstype wil je volgen?

In welk land heb je je diploma gehaald?

Welke opleiding wil je volgen?

MyStart@TU/e

Wil je op de hoogte gehouden worden over studeren aan de TU/e en aankomende voorlichtingsactiviteiten? Maak een MyStart@TU/e account!

The independent judgment by the NVAO strengthens higher education institutions in their quality culture. On the basis of the judgments of NVAO higher education programmes are recognized and students receive a legally recognized degree. In the Netherlands, NVAO assesses the internal quality assurance pursued by universities and the quality of the programmes they provide.